Η Airbnb ιδρύει γραφείο υγιούς τουρισμού

Στην ίδρυση γραφείου υγιούς τουρισμού προβαίνει η Airbnb με σκοπό την βελτίωση της εικόνας της στις τοπικές κοινωνίες και αρχές ενώ μέλη του συμβουλίου θα είναι οι ηγέτες της τουριστικής βιομηχανίας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία της εταιρείας στόχο έχει την προώθηση του τοπικού, αυθεντικού και βιώσιμου τουρισμού παγκοσμίως ενώ επιθυμεί να συμβάλει στην γενικότερη ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης αξιοποιώντας το μέγεθος και την δύναμη που έχει για καλό σκοπό.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΠΟΤ, κ. Ταλέμπ Ριφάι, το είδος τουρισμού που παρέχει η Airbnb ενισχύει τόσο την ποιότητα ζωής των κατοίκων των προορισμών, όσο και την εμπειρία και την ποιότητα των ταξιδιών για τους επισκέπτες ενώ ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι ενθουσιασμένος που συμμετέχει στο συμβούλιο τουρισμού της Airbnb για να διασφαλίσει ότι η εταιρία θα συνεχίσει να αποτελεί δύναμη για υγιή τουρισμό στον κόσμο.

Η αναλυτική ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μέσα στα 10 χρόνια από την ίδρυσή της, οι ταξιδιώτες έχουν ανακαλύψει νέους προορισμούς και γειτονιές ξεφεύγοντας από την τυπική τουριστική πεπατημένη ενώ έχουν στηρίξει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κάθε γειτονιάς» σημειώνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της προσθέτοντας ότι θα διευρύνει τις προσπάθειές της, αναπτύσσοντας περαιτέρω το έργο αυτό μέσω συνεργειών μέσω της προώθησης προγραμμάτων και εκδηλώσεων σε λιγότερο γνωστά μέρη αλλά και μέσω της υποστήριξης φιλικών προς το περιβάλλον ταξιδιωτικών συνηθειών από το Γραφείο Υγιεινής Τουρισμού.

Με τα ταξίδια και τον τουρισμό να αναπτύσσονται ταχύτερα από τους λοιπούς οικονομικούς κλάδους, είναι σημαντικό να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι από αυτόν» σημειώνει η εταιρεία υποστηρίζοντας ότι η εναλλακτική που προσφέρει η πλατφόρμα έχει ως στόχο να εκδημοκρατίσει τα οφέλη των ταξιδιών και να μετριάσει τον αντίκτυπο τον μαζικών ταξιδιών που μαστίζουν τις πρωτεύουσες των χωρών παγκοσμίως εδώ και χρόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας