Οι low budget τουρίστες της Airbnb δεν ξοδεύουν

Οι low budget τουρίστες της Airbnb δεν ξοδεύουν χρήματα στην πόλη με αποτέλεσμα τα αστικά κέντρα που έχουν αρκετά καταλύματα μισθωμένα μέσω αυτής της πλατφόρμας να βλέπουν το ταμείο μισό-άδειο.

Ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα για τον τουρισμό αναδύεται μέσα από την Airbnb καθώς εξαιτίας των οικονομικών τιμών που προσφέρει για δωμάτια και καταλύματα οι τουρίστες που την προτιμούν συνήθως έρχονται στην πόλη με low cost αεροπορική εταιρία και είναι πολύ μετρημένοι στα έξοδα τους.

Αυτό το είδος κλειστών οικονομικά τουριστικών διακοπών σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι εύποροι σχετικά τουρίστες να προτίμησαν all-inclusive ξενοδοχεία εκτός (αλλά και εντός) πόλεων οδηγεί την τοπική οικονομία σε μεγάλη δυσκολία.

Πιο αναλυτικά οι περισσότεροι τουρίστες που έφτασαν στην Ελλάδα με low cost εταιρίες κινήθηκαν πολύ μετρημένα στα έξοδα που έκαναν κατά την παραμονή τους στην χώρα μας. Πρόκειται για τουρίστες χαμηλής οικονομικής δυνατότητας που έλκονται τόσο από τις πτήσεις αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους αλλά και από τις χαμηλές τιμές σε κατοικίες διαμονής διαμοιραζόμενης οικονομίας όπως είναι η Airbnb.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας