Κινέζικη Πρωτοχρονιά

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης θα λάβει χώρα στις 28 Ιανουαρίου, με την αποστολή κινέζων καλλιτεχνών να φτάνει στην συμπρωτεύουσα και να φέρνει μαζί της δείγματα της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου τους.

Οι Κινέζοι καλλιτέχνες έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα ως απεσταλμένοι της πόλης του Πεκίνου, για να παρουσιάσουν στο πλαίσιο του εορτασμού της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς την πολιτιστική κουλτούρα της χώρας τους ενώ φέτος το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη.

Στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά συμμετέχουν 30 καλλιτέχνες-μέλη της Ακαδημίας Χορού του Πεκίνου, του Εθνικού Ακροβατικού Θιάσου της Κίνας, Ορχηστρική Μπάντα, η Ορχήστρα Κινέζικης Παραδοσιακής Μουσικής, ο θίασος Lon Yun Kung Fu.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πεκίνου και της Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα, η πρέσβειρα της οποίας θα παρευρεθεί στην παράσταση που θα δοθεί στη Θεσσαλονίκη.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Βασιλικό Θέατρο στις 28 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης, διάρκειας 105’ χωρίς διάλειμμα, περιλαμβάνει χορό, ακροβατικά, παραδοσιακή κινέζικη μουσική, θέατρο, όπερα και επίδειξη Κουνγκ Φου από μαχητές πολεμικών τεχνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας