ΕΟΤ

Στη Σαγκάη απέκτησε εκθεσιακό χώρο για δέκα χρόνια ο ΕΟΤ, έπειτα από συντονισμένες κινήσεις της Υπουργού Τουρισμού με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα.

Η κα. Κουντουρά κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Κίνα συναντήθηκε με τον δήμαρχο του Πουντόνγκ-Σαγκάης, κ. Ji Zhaoliang, στο χώρο του μόνιμου ελληνικού περιπτέρου (Greek Pavilion) που βρίσκεται στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης.

Στη συνάντηση αναφέρθηκαν οι ισχυροί δεσμοί που διατηρεί η πόλη με την Ελλάδα, καθώς αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κέντρα στη Ασία του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου ενώ η υπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Ji Zhaoliang για την φιλοξενία και στήριξή του στο άνοιγμα του ελληνικού περιπτέρου.

Η Υπουργός τόνισε ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης η ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας στους τομείς του εμπορίου, του πολιτισμού και του τουρισμού.

ΕΟΤ
Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με το Δήμαρχο του Πουντόνγκ-Σαγκάης, κ. Ji Zhaoliang

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Πουντόνγκ-Σαγκάης παρουσίασε στην κ. Κουντουρά τις δυνατότητες σύναψης νέων συνεργασιών που προσφέρει η Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην αγορά της Κίνας, με έμφαση στη γαστρονομία και τον τουρισμό, ενώ επικρότησε την πρωτοβουλία της για τη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου του ΕΟΤ εντός του ελληνικού περιπτέρου, τον οποίο εξασφάλισε η κα Κουντουρά για δέκα χρόνια και θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα από την Κίνα προς την Ελλάδα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τόσο η κα. Κουντουρά όσο και η Κινεζική πλευρά συμφώνησαν στην αναγκαιότητα δρομολόγησης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Σαγκάης-Αθήνας, καθώς οι προοπτικές που διανοίγονται για την ανάπτυξη εμπορικών και τουριστικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδος-Κίνας με επίκεντρο τη Σαγκάη είναι πολύ μεγάλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας