Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενέκρινε την υλοποίηση του πολιτιστικού της προγράμματος για το 2019, με σκοπό την περαιτέρω προβολή της περιοχής.

Πιο αναλυτικά το πολιτιστικό πρόγραμμα αφορά την συμμετοχή της Περιφέρειας στις εν λόγω εκδηλώσεις, την ανάδειξη και προβολή της παράδοσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της προώθησης των τεχνών, της ψυχαγωγίας και συναναστροφής αλλά και της προσέλκυσης επισκεπτών, συμβάλλοντας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Επίσης μέσω των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας τουριστικής ζήτησης σε ομάδες-στόχους εξειδικευμένου ενδιαφέροντος από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μέσω του προγράμματος η Περιφέρεια αποσκοπεί στην προστασία, αξιοποίηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και στην προβολή και ενίσχυση του νεότερου και σύγχρονου πολιτισμού, ο οποίος περιλαμβάνει κάθε δράση που αφορά κυρίως στην παραγωγή, καλλιέργεια, προαγωγή και διάδοση των γραμμάτων, της μουσικής, του χορού, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της αρχιτεκτονικής, της ζωγραφικής, της γλυπτικής και των εικαστικών τεχνών.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας

  • Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για νέους και παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες και άλλες πολιτιστικές – εικαστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις.
  • Συνέδρια, ημερίδες και παρουσιάσεις για την ιστορία και λαογραφία, αναβίωση ή διατήρηση και προβολή ιδιαίτερα σημαντικών εθίμων, όπως είναι για παράδειγμα τα έθιμα των Αποκριών και των Χριστουγέννων.
  • Προβολή της τοπικής αγροδιατροφής και των τοπικών ποιοτικών προϊόντων, στο πλαίσιο διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων, αγροτικών εκθέσεων ή τουριστικών δραστηριοτήτων.-Θρησκευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες συνδέονται άμεσα με μυθολογικά-ιστορικά- θρησκευτικά γεγονότα ή υλοποιούνται προς τιμή κάποιας σημαντικής προσωπικότητας .
  • Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς και γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στην περιφέρεια και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα αγροδιατροφικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας