πράσινες πολιτιστικές διαδρομές

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» για το 2019, διοργανώνει πολιτιστικό και περιβαλλοντικό περίπατο στη Μονή των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019.

Στην εκδήλωση της δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Δήμος Τεμπών, ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης, ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης και το Σωματείο για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό ΔΡΥΑΣ.

Σημειώνεται ότι η περιήγηση θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Ραψάνης, με προορισμό το ιερό δάσος και το ναό των Αγίων Θεοδώρων Τήρωνος και Στρατηλάτη, μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον του Κάτω Ολύμπου. Στο ναό θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κκ. Ιερωνύμου. Θα ακολουθήσει αρχαιολογική ξενάγηση από αρχαιολόγους της Εφορείας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Λάρισας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μαθητές Νηπιαγωγείων και μικρών τάξεων του Δημοτικού θα περιηγηθούν στον χώρο εντός και εκτός του Διαχρονικού Μουσείου, για να ανακαλύψουν τα ζωάκια του Μουσείου, συμμετέχοντας σε μια διαδικασία διασκεδαστική, που θα τους φέρει σε επαφή με τη μυθολογία και τις ποικίλες μορφές της τέχνης.

Το πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους θα ολοκληρωθεί με μια χαρούμενη αναζήτηση – έκπληξη στους δροσερούς κήπους γύρω από το Μουσείο, κατά την οποία θα ανακαλύψουν τα «πράσινα» ζωάκια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας