Την τοποθέτηση στρατιωτικού γιατρού στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης δρομολόγησε έπειτα από αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μετά τα συνεχή συμβάντα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο γιατρός θα βρίσκεται στο χώρο κατά το μεγαλύτερο διάστημα της λειτουργίας του, μεταξύ των ωρών 10:00-18:00, προκειμένου να δίνει τις πρώτες βοήθειες τόσο σε επισκέπτες αλλά και σε εργαζόμενους, αν χρειαστεί. Σημειώνεται ότι εκτάκτως, λόγω του καύσωνα, ο αρχαιολογικός χώρος έμεινε την Τετάρτη (10.7.2019) κλειστός από τις 13.00 το μεσημέρι έως τις 17.00 το απόγευμα.

Από την πλευρά της η ΠΕΥΦΑ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άμεση τοποθέτηση του οπλίτη – γιατρού στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, σημειώνοντας πως «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε τρεις εργαζομένους, εκ των οποίων η μία συνάδελφος υπέστη ηλίαση».

«Παράλληλα, ελπίζουμε μετά τις εντολές της νέας Υπουργού Πολιτισμού προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, να λειτουργήσουν και τα κλιματιστικά, ώστε να είναι δυνατή η φύλαξη του αρχαιολογικού χώρου χωρίς κίνδυνο της υγείας των συναδέλφων αρχαιοφυλάκων» προσθέτει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας