Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης παρουσίασης του project της έκθεσης xenia, Hotel Megatrends, η οργανώτρια Forum SA επανέρχεται με κεντρικό θέμα «Καινοτομία και παράδοση» στο φετινό Hotel Megatrends by Xenia 2019.

Στο πλαίσιο αυτό, πέντε φημισμένοι αρχιτέκτονες θα παρουσιάσουν πέντε καινοτόμα concepts χώρων φιλοξενίας σε 355 τ.μ. τοποθετώντας την αρχιτεκτονική και το design στο επίκεντρο ως βασικά εργαλεία δημιουργίας υπόβαθρου αξέχαστων εμπειριών. Η υλοποίηση του project θα πραγματοποιηθεί με την συμβολή των εκθετών της xenia. Οι χώροι που θα παρουσιαστούν και οι αρχιτέκτονες που θα αναλάβουν αντιστοίχως την δημιουργία του κάθε χώρου, είναι οι ακόλουθοι:

01– RECEPTION/ LOUNGE by MINTSOULI DESIGN STUDIO

Αλεξία Μηντσούλη

Η αρχιτέκτονας Aλεξία Μηντσούλη, είναι όπως θα μπορούσαμε να πούμε “the designer behind the brand” του νεοσύστατου αλλά ήδη καταξιωμένου αρχιτεκτονικού γραφείου Alex Mint, το οποίο ιδρύθηκε το 2017 με έδρα το Λονδίνο. Το στοιχείο που χαρακτηρίζει τις προτάσεις της Αλεξίας είναι ο συνδυασμός των γνώσεων της στην εσωτερική διακόσμηση και την ιδιαίτερη αγάπη που έχει στο μάρμαρο για να δημιουργεί high end αντικείμενα και έπιπλα.

02– BOUTIQUE ROOM by SOTIRIS LAZOU DESIGN STUDIO

Σωτήρης Λάζου

 

Σπούδασε στα ΤΕΙ της Αθήνας στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού χώρου και  βιομηχανικό σχεδιασμό (MA) στο Μιλάνο το 1991, στην διάσημη DOMUS ACADEMY. Από το 1992 σχεδιάζει έπιπλα και αντικείμενα για πολλές μεγάλες ελληνικές εταιρείες ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1996 είναι καθηγητής του Ιδ. Κολλεγίου Τεχνών ΑΚΤΟ. Οι δημιουργίες του έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση. Το τραπεζάκι COSMOS που σχεδίασε απέσπασε το βραβείο GOOD DESIGN AWARD 2008, είναι μέλος του ελληνικού σχεδιαστικού γκρουπ “SCHEMATA” που ιδρύθηκε το 2003 και τα έργα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

 

03– STUDIO ROOM by Α & Μ ARCHITECTS

Μιχάλης Μαυρολέων

Για περισσότερα από 30 χρόνια η Α&M παρέχει την τεχνογνωσία της στην υλοποίηση σύνθετων έργων. Από το 2006, υπό τη διοίκηση του Μιχάλη Μαυρολέων, η εταιρεία ειδικεύεται στην μελέτη και κατασκευή  γραφειακών χώρων, εμπορικών καταστημάτων και χώρων εμπορικής εκμετάλλευσης εντός διεθνών αεροδρομίων, ξενοδοχείων, τραπεζών, χώρων μαζικής εστίασης και κατοικιών, έχοντας στο ενεργητικό της έργα σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη,  τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική για κορυφαίες εταιρείες της εγχώριας και διεθνούς αγοράς, συμπεριλαμβανομένης πρόσφατα και της Κίνας. 

04– RESTAURANT IN NATURE by GIAN PAOLO VENIER

Gian Paolo Venier

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές επίπλων και αντικειμένων παγκοσμίως. Από το 2013 έως το 2015 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής των ιταλικών ειδών πολυτελείας Ivory. Το 2016 ο Ιταλός κατασκευαστής επίπλων Airnova – ειδικευμένος στα έπιπλα από δέρμα και μέταλλο – τον διόρισε ως καλλιτεχνικό διευθυντή. Ένα ρόλο που από τον Απρίλιο του 2017, ο Gian Paolo καλύπτει και στην ελληνική εταιρεία επίπλων Μary by MIA collection. 

 

05– SMARTECH SPACE by L+DG LIGHTING ARCHITECTS

Ο Θωμάς Γραβάνης

Ο Θωμάς Γραβάνης είναι ο ιδρυτής της L + DG Thomas Gravanis Lighting Architects και από το 1988 εργάζεται ως σύμβουλος φωτισμού. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Αρχιτεκτονικής Bartlett με πτυχίο MSc στον τομέα Light and Lighting και ειδικεύεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό φωτισμού χαμηλής ενέργειας σε κτίρια και γραφεία περιβαλλοντικής απόκρισης, ξενοδοχεία, κέντρα αναψυχής και ψυχαγωγίας.

 

 

Special Events

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας