Η English Spirit Ltd ανακοίνωσε την κυκλοφορία στην βρετανική αγορά του πιο πρόσφατου project συνεργασίας, το ρούμι του Sir Ranulph Fiennes. Ο θρυλικός Βρετανός εξερευνητής και η πρώτη ομάδα αποστακτηρίων ρούμι του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάστηκαν με ένα πνεύμα περιπέτειας προς μια καινοτόμο διαδικασία απόσταξης.

Όντας η πρώτη εταιρία που αποστάζει και εμπορεύεται ρούμι στο Ηνωμένο Βασίλειο, η English Spirit προβλέπει ότι αυτό το νέο premium ρούμι θα προκαλέσει θόρυβο, χάρη σε δύο βασικές καινοτομίες: την ικανότητα παραγωγής premium ρούμι χωρίς διαδικασία ωρίμανσης και την απόσταξη με εξωτικά ξύλα με αποτέλεσμα η γεύση του να περνάει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Ο Master Distiller Δρ John Walters έχει αναπτύξει έναν ολοκαίνουργιο τρόπο παραγωγής για το βρετανικό ρούμι του Sir Ranulph Fiennes. Έτσι, αντί να έχει το ρούμι να κάθεται στο βαρέλι για πέντε χρόνια, βάζει το βαρέλι στον αποστακτήρα- δηλαδή, χρησιμοποιεί εξωτικά ξύλα από μερικές από τις πιο εικονικές περιπέτειες του Sir Ranulph (σεκόγια από τον Καναδά, πεύκο από τη Νορβηγία και χουρμαδιά από το Ομάν) τα οποία τα βάζει μέσα στον αποστακτήρα κατά την διαδικασία προκειμένου να προσδώσει το γευστικό προφίλ των πολλαπλών περιπετειών σε μια φιάλη χωρίς την ωρίμανση.

Το βρετανικό ρούμι του Sir Ranulph Fiennes παράγεται σε μικρές παρτίδες που επιτρέπουν μεγαλύτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Τριπλή απόσταξη από 100% καθαρή μελάσα ζαχαροκάλαμου, το ρούμι έχει μια ασυναγώνιστη πλούσια γεύση. Η τριπλή απόσταξη βοηθά στο να συγκεντρωθούν οι γεύσεις της μελάσσας και να αφαιρεθούν τα ανεπιθύμητα σκληρά στοιχεία του αλκοόλ για να δημιουργηθεί ένα ομαλό και εκλεπτυσμένο υψηλής ποιότητας spirit.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πραγματικά μοναδικό χρυσό ρούμι με ξεχωριστό βρετανικό χαρακτήρα. Η γεύση του ταξιδεύει μέσα από βαθύ πορτοκαλένιο, καραμελένιο και spicy χριστουγεννιάτικο κέικ, με ένα ίχνος καπνού και βανίλιας, ακολουθούμενη από ένα μείγμα σοκολάτας γάλακτος και μαύρης, με μια επίγευση χρυσής γλυκόριζας.

Ο Δρ John Walters, ο Master Distiller της English Spirit, λέει: “Αυτή η παρουσίαση αποτελεί ορόσημο για τη βρετανική παραγωγή ρούμι. Κάνουμε σαφές στον κόσμο ότι η Βρετανία μπορεί να παράξει ένα premium, ποιοτικό ρούμι και είναι η τέλεια απόδειξη ενός θρυλικού αρχηγού της βρετανικής αποστολής.”

Ο Sir Ranulph Fiennes λέει: “Το ρούμι ήταν πάντα συνδεδεμένο με την εξερεύνηση και την περιπέτεια, αλλά ήθελα να συνεργαστώ με ένα αποστακτήριο το οποίο θα ήταν τολμηρό και αποφασισμένο. Όταν ο Δρ John μου περιέγραψε την παγκόσμια αμφιβολία για το αν η Βρετανία μπορεί όντως να παράξει ένα πραγματικά καλό ρούμι, ε, αυτό σφράγισε τη συμφωνία. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα, στόχος μας ήταν να εξερευνήσουμε νέα εδάφη”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας