Economy «Light» από την Lufthansa

Σε νέο μπαράζ ακυρώσεων πτήσεων προχωράει η Lufthansa λόγω των έκτακτων γεγονότων που έχουν προκύψει από την εξάπλωση του κορονοϊού. Ο γερμανικός αερομεταφορέας ανακοινώνει ένα νέο, μειωμένο πρόγραμμα για τις αεροπορικές της διαδρομές που αφορά το διάστημα 29 Μαρτίου έως 24 Απριλίου. Οι ακυρώσεις πτήσεων θα εφαρμοστούν διαδοχικά στα συστήματα κρατήσεων και οι επιβάτες που πλήττονται από αυτές θα ενημερωθούν για τις αλλαγές και τις επιλογές επανέκδοσης από σήμερα. Σε όλες τις αεροπορικές του Ομίλου πρέπει να ακυρωθούν συνολικά 23.000 πτήσεις, ενώ αναμένονται περαιτέρω ακυρώσεις και τις επόμενες εβδομάδες. Η προσαρμογή του προγράμματος για το διάστημα μετά τις 25 Απριλίου θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Αυτή η νέα προσαρμογή της δυναμικότητας επηρεάζει κυρίως την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Κατά τις ακυρώσεις θα υπάρχει μέριμνα ώστε να διασφαλίζεται ότι όλοι οι προορισμοί σε όλες τις ηπείρους θα μπορούν να εξυπηρετούνται έστω από μια αεροπορική εταιρεία του Ομίλου μέσω των αεροδρομίων της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, της Ζυρίχης, της Βιέννης και των Βρυξελλών.

Οι επιβάτες της Lufthansa που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν τις επόμενες εβδομάδες προτείνεται να ελέγχουν την κατάσταση των αντίστοιχων πτήσεων στο lufthansa.com πριν από την αναχώρηση. Οι επιβάτες που έχουν διαθέσει τα στοιχεία επικοινωνίας τους στη Lufthansa θα ενημερωθούν απευθείας από την εταιρεία, σε περίπτωση που η πτήση τους ακυρωθεί.

Να σημειωθεί ότι μόλις προ ημερών η Lufthansa είχε ανακοινώσει την ακύρωση άνω των 7.000 προγραμματισμένων πτήσεων του Μαρτίου, καθηλώνοντας στο έδαφος συνολικά 150 από τα 770 αεροσκάφη της. Η IATA σε εκτιμήσεις που έχει δημοσιεύσει τονίζει ότι οι απώλειες για τις αερομεταφορές, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μπορεί να ανέλθουν στα 113 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που μάλλον αναμένεται να αναθεωρηθεί προς τα πάνω. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που προεξοφλούν πως η κρίση του κορονοϊού στις αερομεταφορές μπορεί να οδηγήσει σε «λουκέτο» τις πιο εκτεθειμένες σε κινδύνους αεροπορικούς που δεν θα καταφέρουν να αντέξουν το σοκ της καθίζησης των πτήσεων. Μόνο φωτεινό σημείο που πάντως δεν αρκεί να ισοφαρίσει τις ζημιές, αλλά τις περιορίζει είναι η μείωση της τιμής του πετρελαίου, που μειώνει το κόστος των πτήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας