αεροδρόμιο Ευρώπη

Η ΕΕ επιβεβαίωσε ότι έχει αφαιρέσει τις ΗΠΑ από τη λίστα των ασφαλών χωρών στα ταξίδια, μετά την επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων, καθώς η αναλογία νέων κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ έχει υπερβεί τα 300 ανά 100.000 κατοίκους, όταν στην Ευρώπη είναι 75 νέα κρούσματα ανά 100.000.

Γι αυτό το λόγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά να αποφεύγονται τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, στην απόφαση αυτή συνέβαλε και η άρνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να χαλαρώσει τους περιορισμούς στα ταξίδια από τις ευρωπαϊκές χώρες αυτό το καλοκαίρι, αν και η Ευρώπη ήρε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους Αμερικανούς.

Η προτεινόμενη απαγόρευση της ΕΕ, πάντως, των μη απαραίτητων ταξιδιών είναι μη δεσμευτική, γεγονός που επιτρέπει στο κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ να αποφασίσει εάν θα εφαρμόσει τη σύσταση ή όχι για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Η αμερικανική ταξιδιωτική ένωση US Travel Association χαρακτήρισε ως οπισθοδρόμηση στο άνοιγμα των διατλαντικών ταξιδιών τη σύσταση αυτή της ΕΕ, μολονότι, όπως τονίζει, προχωρούν οι εμβολιασμοί, που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί έναντι των παραλλαγών του ιού, που αυξάνονται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ αφαιρούνται από τον κατάλογο των ασφαλών χωρών μαζί με το Κοσσυφοπέδιο, το Ισραήλ, το Μαυροβούνιο, τον Λίβανο και τη Βόρεια Μακεδονία.

Για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες θα επανέλθουν μέτρα, όπως η υποχρέωση καραντίνας ή το αρνητικό τεστ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το 52% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας