Fred Fugen, Mike Swanson and Vincent Cotte seen in Giza, Egypt on November 2, 2021 // SI202112130300 // Usage for editorial use only //

Κανένας άνθρωπος δεν έχει πετάξει με wingsuit τόσο κοντά σε πυραμίδες. Και μάλιστα τόσο κοντά, που σχεδόν μπορούσε να τις αγγίξει. Ο Fred Fugen άδραξε την ευκαιρία να πετάξει ανάμεσα στις αρχαίες πυραμίδες στη Γκίζα.

http://https://www.redbull.com/gr-el/fred-fugen-wingsuit-flying-over-pyramids

Ο Frédéric Fugen εδώ και πολύ καιρό είναι ένας από τους πιο πρωτοποριακούς αλεξιπτωτιστές, πιλότους wingsuit και BASE jumpers στον πλανήτη. Πλέον ο Fugen έγινε και ο άνθρωπος που έχει πετάξει πιο κοντά από κάθε άλλον στις πυραμίδες της Γκίζα, φορώντας wingsuit.
Ο 42χρονος Fugen είναι γνωστός για τα εντυπωσιακά του project, στα οποία τον έχουμε δει να μπαίνει σε αεροπλάνο ενώ βρίσκεται στον αέρα, να κάνει εντυπωσιακές μανούβρες πάνω από το Mont Blanc και να κάνει πτήσεις που κόβουν την ανάσα στο Λίβανο.
Ο Fred Fugen πετώντας πάνω από τις πυραμίδες στη Γκίζα της Αιγύπτου, στις 4 Νοεμβρίου 2021.

Πετώντας πάνω από την πυραμίδα του Χεφρήνου

Τώρα ο Γάλλος BASE jumper και εξπέρ στις πτήσεις με wingsuit έρχεται να προσθέσει μια ακόμη εντυπωσιακή πτήση στη μεγάλη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή λίστα του με μεγάλες προκλήσεις. Στο νέο του video τον βλέπουμε να πετά στον ουρανό της Αιγύπτου μαζί με τον Vincent Cotte, πρώην μέλος την Εθνικής ομάδας της Γαλλίας στο αλεξίπτωτο πλαγιάς. Το τολμηρό δίδυμο πέταξε σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων από τις αρχαίες πυραμίδες στην Γκίζα και πέρασαν τόσο κοντά από τη πυραμίδα του Χεφρήνου που σχεδόν άγγιξαν με τα χέρια τους τους ογκόλιθους που βρίσκονται εκεί εδώ και χιλιάδες χρόνια.

O ίδιος ο Fugen δεν πίστευε ότι ήταν εφικτό να ολοκληρωθεί αυτό το project, ωστόσο με την βοήθεια της τοπικής σχολής αλεξιπτωτισμού, Skydive Egypt, μπόρεσε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Ο Fugen και ο Cotte είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μαζί με την ομάδα Skydive Egypt στην ετήσια διοργάνωση Jump Like a Pharaoh. H εντυπωσιακές αυτές πτήσεις πάντως δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τις νέου τύπου στολές (flying suits) και την εξελιγμένη τεχνική που τους επιτρέπει να κερδίσουν ύψος πριν το τέλος της πτήσης τους. Έτσι, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν με ασφάλεια το άλμα των ονείρων τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας