Απαντήσεις στις αναπτυξιακές προκλήσεις του τομέα του τουρισμού φιλοδοξούν να δώσουν οι Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών (DMΜOs) που με τον νόμο 4875/2021 εισέρχονται σε τροχιά υλοποίησης. Πολιτική ηγεσία και φορείς του κλάδου ποντάρουν στους DMΜOs σημειώνοντας ότι αυτοί θα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των τουριστικών προορισμών, καθώς θα έχουν ως στόχο την προβολή τους, την προσέλκυση επισκεπτών και την ανάπτυξη της βιώσιμης περιφερειακής οικονομίας των τοπικών κοινωνιών.

Σε κάθε περίπτωση οι DMΜOs θα παρέχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη προϊόντων που θα ενισχύσουν την εμπειρία του επισκέπτη, την ταυτότητα και την έκφραση της επωνυμίας του προορισμού.

Σε πρόσφατη παρέμβαση του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος για τους DMOs επεσήμανε “πως πρόκειται για ένα σύγχρονο εργαλείο marketing και management στον τουρισμό, το οποίο επεξεργάστηκε το Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να βοηθήσει τους Δήμους και τις Περιφέρειες σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάπτυξη και κυρίως τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας