Ανοίγει ο δρόμος για την τουριστική επένδυση στη νέα μαρίνα Χίου, με τους αρμόδιους φορείς να εγκρίνουν τις σχετικές άδειες.

Συγκεκριμένα η υπηρεσία δόμησης του δήμου Χίου προχώρησε σε προέγκριση οικοδομικής άδειας για “ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ”. Φορέας του έργου είναι η εταιρία ΜΑΡΙΝΑ ΧΙΟΥ ΑΕ.

Στο πλαίσιο των επενδύσεων προβλέπεται η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, η καθαίρεση του υφάλου στην είσοδο της μαρίνας, η τοποθέτηση μόνιμων αγκυροβολίων, δεστρών και πυργίσκων παροχών στα σκάφη, καθώς και η κατασκευή όλων των αναγκαίων κτιριακών υποδομών και των λοιπών διαμορφώσεων στη χερσαία ζώνη με κυριότερη τη διαμόρφωση του εσωτερικού οδικού δικτύου και της εισόδου, καθώς και των θέσεων στάθμευσης, ο αριθμός των οποίων βάσει της προέγκρισης θα ανέρχεται στις 147.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 22 εκ. ευρώ από την οικογένεια Τέφα και προβλέπεται, σε δεύτερη φάση, εκτός από την αξιοποίηση της μαρίνας και η κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου που θα δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το έργο έχει λάβει το “πράσινο φως” από το υπουργείο Τουρισμού, καθώς με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι και η χωροθέτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας