κρουαζιέρας, ΕΕΚΦΝ, Healthy

Την αντίδραση της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) προκάλεσε η δημιουργία του Συμβουλίου Ανάπτυξης Κρουαζιέρας από το Υπουργείο Τουρισμού και η παρέμβαση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) που χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή. Με ανακοίνωσή της η ΕΕΚΦΝ σημειώνει πως ήδη υφίσταται η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας (ΕΣΕΚ), η οποία λειτουργεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κατά τρόπο οργανωτικό και αντιπροσωπευτικό από πλευράς πλήρους αρμοδιότητας θεμάτων που αφορούν την ναυτιλία και εν προκειμένου τον κλάδο αυτόν της ναυτιλίας και του θαλασσίου τουρισμού – την κρουαζιέρα. Τονίζεται δε ότι, στην Επιτροπή αυτή συμμετέχει με εκπρόσωπό του το Υπουργείο Τουρισμού.

«Το πιο λυπηρό είναι ότι, η ενέργεια αυτή γίνεται από έναν Φορέα, που το αντικείμενο και τα Μέλη που εκπροσωπεί ανήκουν σε άλλον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας, αποκλειστικά και μόνο της ακτοπλοΐας», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΕΚΦΝ και συμπληρώνει πως «παραγνωρίζονται πολλά από τον ΣΕΕΝ, στην προκειμένη περίπτωση, όπως:  Το θέμα της μακράς ιστορίας του κλάδου της κρουαζιέρας ως μέλος της ΕΕΕΠ, του ΣΕΕΝ για ολίγα χρόνια και σήμερα της ΕΕΚΦΝ ενεργώντας ως εκπρόσωπος και συνεχιστής αυτού του κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού που λειτουργεί, όπως και στο παρελθόν, με αντικείμενο την κρουαζιέρα, έχοντας Μέλη από τον χώρο του  εφοπλισμού, με κρουαζιερόπλοια που είναι σε ενέργεια και με εκπροσώπους στην Ελλάδα από τις μεγάλες εταιρείες της κρουαζιέρας.

Έχει ακόμα στους κόλπους της Μέλη και από άλλους χώρους και φορείς, όπως κατωτέρω, που προσφέρουν έργο στην κρουαζιέρα και στηρίζουν τον μηχανισμοί του πολυδιάστατου αυτού κλάδου, προκειμένου να εκτελείται το έργο με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΕΚΦΝ και υπογραμμίζει πως τα μέλη της αποχώρησαν πριν από 10 χρόνια από τον ΣΕΕΝ και ίδρυσαν τον σημερινό Φορέα διότι, η διαφορετικότητα του αντικειμένου του κάθε ενός δεν βοηθούσε στους στόχους και σκοπούς επίλυσης των πολλών προβλημάτων που είχε η ακτοπλοΐα, με αποτέλεσμα, ο χρόνος που αφιερωνόταν για τον κλάδο της κρουαζιέρας ήταν ανεπαρκής για να εξεταστούν τα ενδιαφέροντα θέματα του κλάδου.

«Εμείς, ουδέποτε αναμειχθήκαμε στον κλάδο της ακτοπλοΐας. Πώς λοιπόν έρχεται ο ΣΕΕΝ τώρα και εμπλέκεται με τον κλάδο της κρουαζιέρας, ο οποίος αποτελεί ένα εντελώς ξεχωριστό αντικείμενο. Ευελπιστούμε ότι οι ιθύνοντες του ΣΕΕΝ θα αντιληφθούν τη σημερινή πραγματικότητα και το γεγονός ότι ο ΣΕΕΝ είναι εντεταγμένος να ασχολείται καθαρά με τα θέματα ακτοπλοΐας (όπως όλοι γνωρίζουμε είναι κρίσιμα και επείγοντα για επίλυση) και η ΕΕΚΦΝ να ασχολείται και να δραστηριοποιείται καθαρά με θέματα του τομέα της κρουαζιέρας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ένωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας