ΕΕΑ, Χατζηθεοδοσίου

Αύξηση του ποσοστού που δεν θα επιστρέφεται –στο 70% από 50%– στους επόμενους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, καθώς και επιδότηση του 50% του χορηγούμενου ποσού και στους κύκλους 1,2,3 προτείνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη, την Κυριακή 13/12/2020.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι τόσο αυτό το μέτρο όσο και το προτεινόμενο από το ΕΕΑ «κούρεμα» οφειλών, θα δώσουν μια μεγάλη «ανάσα» στις επιχειρήσεις, τα χρέη των οποίων συσσωρεύονται και είναι αδύνατο να αποπληρωθούν, ενώ θα παραμείνουν κλειστές και την περίοδο των εορτών, στη διάρκεια της οποίας πολλοί κλάδοι κάνουν το 30%-40% του τζίρου τους.

Αν δεν ληφθούν αυτά τα μέτρα, όπως εκτίμησε, τότε τα «λουκέτα», που σήμερα υπολογίζονται σε 150.000, θα αγγίξουν το 40% των επιχειρήσεων, συνυπολογίζοντας ότι η ύφεση θα φτάσει το 15% γεγονός που σημαίνει ότι θα λείψουν από την αγορά πάνω από 30 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος, παράλληλα, στο click away εξήγησε ότι πρόκειται για μία μέθοδο που μπορεί να βρει εφαρμογή μόνο σε επιχειρήσεις που διαθέτουν eshop, και αυτές δεν ξεπερνούν τις 15.000. «Η αγορά δεν το σηκώνει» αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ, προσθέτοντας ότι για την υλοποίησή του χρειάζεται μεγαλύτερη προετοιμασία και οργάνωση, καθώς και ότι ο λόγος που επελέγη ήταν η αποσυμφόρηση των ταχυμεταφορών που έχουν μπλοκάρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας