Διεθνές συνέδριο με θέμα «Τουρισμός: Τάσεις, Προοπτικές και Επιπτώσεις στις Επιχειρήσεις και τους Προορισμούς», πρόκειται να φιλοξενήσει η Σαντορίνη από τις 19-21 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στο Φηροστεφάνι.

Ειδικότερα, πρόκειται για το 5ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» και του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και το 13ο συνέδριο της γνωστής σειράς IMIC της Ηλιότοπος Συνέδρια, τα οποία ένωσαν εφέτος τις δυνάμεις τους σε μια κοινή συνεδριακή δράση.

Σημειώνεται ότι το ΙΜΙC 2017 έχει ως στόχο την κάλυψη της αυξανόμενης ανάγκης εστίασης στον ανθρώπινο παράγοντα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη του τουρισμού και η απαραίτητη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. Επιδιώκει επίσης να εντοπίσει τους παράγοντες της διαδικτυακής διανομής και να εξετάσει τις σχέσεις μεταξύ τους καθώς και τη νέα τάση για αειφορία από μια διαφορετική οπτική γωνία. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν, θα αναλυθούν και θα συζητηθούν εργαλεία, ανάγκες, στρατηγικές και οι πλέον σύγχρονες προσεγγίσεις.

Το συνέδριο οργανώνεται με την επιστημονική συνεργασία του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Ball State University/Management Department της Αμερικής.

Πρόεδροι του συνεδρίου είναι οι κ.κ. Πάρις Τσάρτας, καθηγητής Τουρισμού στο Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, και ο Ανδρέας Παπαθεοδώρου, καθηγητής στη Βιομηχανική και Χωρική Οικονομική με έμφαση στον Τουρισμό, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. To επιστημονικό μέρος του συνεδρίου συντονίζει πολυμελής διεθνής επιστημονική ομάδα. Τη συμμετοχή τους έχουν επιβεβαιώσει επίσης ως κεντρικοί ομιλητές κορυφαίοι επιστήμονες του τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας