Να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της Σύρου, φιλοδοξεί το «2nd TRIMORE Syros Triathlon 2017», που θα διεξαχθεί στις 15 – 16 – 17 και 18 Ιουνίου, με 2.500 συμμετοχές του ελληνικού αλλά και παγκόσμιου Τριάθλου έναντι 1.700 που ήταν πέρυσι.

Η επένδυση της τάξης των 170.000 ευρώ που στηρίζεται αποκλειστικά από ιδιώτες χορηγούς, στοχεύει σε αθλητικό τουρισμό πρωταθλητικού επιπέδου.

Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου θα υπάρχει, πληθώρα αθλητικών, πολιτιστικών και συμμετοχικών εκδηλώσεων, όπως παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικά events, με σκοπό την προσέλκυση όχι μόνο αθλητών, αλλά και άλλων τουριστών. Σύμφωνα με τον εμπνευστή του event, Κωνσταντίνο Μητρόπαπα, η Σύρος έχει ανάγκη από εξωστρέφεια, αφού το 90% των τουριστών της είναι Έλληνες και εκτιμά πως μέσω του 2nd TRIMORE Syros Triathlon 2017 θα αποκτήσει «θαυμαστές» από όλο τον κόσμο.

«Όσα χρόνια επισκέπτομαι το νησί έβλεπα ότι η Σύρος δεν διεκδικούσε τον τουρίστα. Εμείς επιλέξαμε η διοργάνωση να γίνεται Ιούνιο, εκτός τουριστικής περιόδου και όχι να συμπέφτει με κάποια αργία, για να ενισχύσουμε περεταίρω την προβολή του νησιού. Παράλληλα οι αγώνες δεν διεξάγονται Κυριακή, όπως συνήθως, αλλά καλούμε τον κόσμο να έρθει από την Πέμπτη, πράγμα που σημαίνει τρεις διανυκτερεύσεις για τους ξενοδόχους της περιοχής».

Προσθέτει δε πως αυτό που διαφοροποιεί το συγκεκριμένο event από αντίστοιχες διοργανώσεις είναι ότι οι αγώνες διεξάγονται σε διάφορες πλευρές του νησιού και όχι μόνο στο λιμάνι, ενώ υπάρχει και παιδικό τρίαθλο. Τα νέα δεδομένα του φετινού event είναι η oλυμπιακή απόσταση του Τριάθλου και μάλιστα με κολύμπι στα Βαπόρια, ο κολυμβητικός Παράπλους Ανοικτής θαλάσσης σε μια διαδρομή χωρίς προηγούμενο, το τρέξιμο πόλης πέραν των 5 και σε 10 χιλιόμετρα σε μια εξαιρετική διαδρομή μέσα στα σοκάκια και πανοραμική θέα, την κολύμβηση μετ’ εμποδίων ανοικτή για συμμετοχές αθλητών (πέρσι ήταν κλειστή με επίλεκτους), aqua aerobics για τον κόσμο και το Water Triathlon ένα νέο σπορ που θα συναρπάσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 έλαβαν μέρος 20 περίπου ξένοι αθλητές και για το 2017 ο αριθμός τους αναμένεται να διπλασιαστεί, ενώ στα άμεσα σχέδια του κ. Μητρόπαπα είναι η μετατροπή του TRIMORE Syros Triathlon σε διεθνή θεσμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας