Η στρατηγική τοποθέτηση της Αθήνας ως ιδανικός city break προορισμός και η ανάδειξη της διαχρονικής και ταυτόχρονα σύγχρονης πλευράς της, προκάλεσε το ενδιαφέρον κορυφαίων Μέσων, τα οποία υπέκυψαν στην γοητεία της και την αποθεώνουν μέσα από πολυσέλιδα ειδικά αφιερώματα κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2017.

Ειδικότερα, μέσω στοχευμένων ενεργειών δημοσίων σχέσεων και δημοσιότητας που διοργάνωσε η Marketing Greece, 16 δημοσιογράφοι σημαντικών περιοδικών και εφημερίδων αλλά και διαμορφωτές κοινής γνώμης από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Αυστρία επισκέφθηκαν την Αθήνα και πρόβαλλαν το πολιτισμό, τις τέχνες, τη γαστρονομία, τη μόδα και το σύγχρονο και συνάμα κλασσικό χαρακτήρα της πολύπλευρης Ευρωπαϊκής μητρόπολης.

Οι δράσεις αυτές ενισχύουν την ολοκληρωμένη στρατηγική προσέγγιση για την τουριστική προβολή της Αθήνας και τη προώθηση της ως ιδανικό city break προορισμό, μέσα από τον καταλυτικό ρόλο του Athens Tourism Partnership (ΑΤΡ), μια σύμπραξη του Δήμου Αθηναίνων, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της Aegean και την κεντρική πλέον καμπάνια της Αθήνας με τίτλο «One City. Never Ending Stories», με την Marketing Greece στο ρόλο του project manager.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Καμπάνιας για την Αθήνα, η πλούσια πολιτιστική ατζέντα και η σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή κέντρισαν το ενδιαφέρον του γαλλικού περιοδικού Madame Figaro, την Ιταλική έκδοση του Vanity Fair, και της γερμανικής εφημερίδας Münchner Merkur, ενώ η μοντέρνα πλευρά της Αθήνας με τη γαστρονομική ποικιλομορφία, την αναδυόμενη fashion σκηνή και τις σύγχρονες τέχνες, προσέλκυσαν τα γαλλικά μέσα Marie France, Cuisine et Vins de France και Lonely Planet, το high end lifestyle γερμανικό περιοδικό Brigitte, το αμερικάνικο Business Insider και τα ιταλικά μέσα Donna Moderna and Touring Club Italiano.

Την ίδια στιγμή, το κοινό της Γερμανίας και της Αυστρίας περιπλανήθηκε στην Αθήνα μέσα από τον πολυσέλιδο οδηγό του περιοδικού Geo Saison για τη Documenta 14 και από το εκτενές έντυπο και ηλεκτρονικό αφιέρωμα της εφημερίδας Kleine Zeitung, ενώ γνώρισε «την Αθήνα ως το νέο Βερολίνο» από το αφιέρωμα του ADAC Urlab (περιοδικό του μεγαλύτερου club αυτοκινήτου της Ευρώπης). Ταυτόχρονα, το κοινό της Γαλλίας ανακάλυψε τους λόγους για τους οποίους αξίζει να επισκεφτεί κάποιος την Αθήνα μέσα από τον ηλεκτρονικό οδηγό του Forbes και του Marie France, καθώς και από το τετρασέλιδο αφιέρωμα του περιοδικού Tour Hebdo με τίτλο «Athènes, éternelle et moderne».

Παράλληλα, πρωταγωνιστικό ρόλο με πολυσέλιδα ταξιδιωτικά αφιερώματα και fashion editorials έχει η Αθήνα τόσο στο ισπανικό ταξιδιωτικό περιοδικό De Viajes με την Ισπανίδα ηθοποιό Silvia Marty, όσο και στο γαλλικό luxury ανδρικό περιοδικό Sports & Style με κεντρικό πρόσωπο φωτογράφισης τον ασημένιο Ολυμπιονίκη του Ρίο στο Δέκαθλο Kevin Mayer, ενώ άφησε το ψηφιακό της αποτύπωμα ως “hip city break προορισμός» στους Άγγλους αναγνώστες μέσα από το blog post της «The Travelista» ενός από τα 10 σημαντικότερα Luxury Travel Blogs για το 2016 στην Αγγλία.

Τα δημοσιογραφικά ταξίδια στην Αθήνα διοργάνωσε και υλοποίησε η Marketing Greece σε στρατηγική συνεργασία με την Aegean και με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής (ΕΞΑΑΑ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας