Η TripAdvisor στα πλαίσια συνάντησης Υπουργών Στρογγυλής Τραπέζης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη στις Τοπικές Κοινότητες του Δρόμου του Μεταξιού, που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, παρουσίασε στην έκθεση ITB BErlin τα αποτελέσματα της έρευνας “TripAdvisor Travel Trends for the Silk Road 2017”.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η TripAdvisor πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη εξειδικευμένα έρευνα καταναλωτών, αξιολογώντας ταξιδιωτικές προτιμήσεις, συνήθειες και ενδιαφέροντα κατά μήκος του “Δρόμου του Μεταξιού”. Μερικά από τα συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι οι τουρίστες που ταξιδεύουν σε χώρες κατά μήκος του “Δρόμου του Μεταξιού” επισκέπτονται μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, βιώνουν την τοπική γαστρονομία και παρακολουθούν τοπικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Σε απόλυτους αριθμούς η χώρα που βρίσκεται στο Δρόμο του Μεταξιού” και αναζητήθηκε περισσότερο από τους τουρίστες το 2016 ήταν η Ιταλία. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι από την ίδια χώρα προήλθαν και οι περισσότερες αναζητήσεις τουριστών για τις χώρες του “Δρόμου του Μεταξιού”.

Η Ελλάδα βαθμολογήθηκε επίσης με 4,32 (με άριστα το 5) στην κλίμακα βαθμολόγησης της Tripadvisor για τις χώρες του “Δρόμου του Μεταξιού”. Πρώτη κατατάσσεται η Αίγυπτος με 4,46/5.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας