Η Αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΥ αντιμέτωπη με κατασχέσεις από πιστωτές

Η Αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ βρίσκεται αντιμέτωπη με κατασχέσεις από πιστωτές και προμηθευτές ενώ και οι εργαζόμενοι βρίσκονται πλέον στην δυσάρεστη θέση να μείνουν χωρίς δουλειά.

Αυτή η δυσάρεστη πραγματικά εξέλιξη πρόεκυψε έπειτα από την παραίτηση της αίτησης πτώχευσης που είχαν καταθέσει τον περασμένο Μάιο οι ιδιοκτήτες της με τις τράπεζες να μην προσχωρούν τελικά στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει η ΒΙΚΗ τον περασμένο Μάιο οι συνολικές υποχρεώσεις της ανέρχονται σε 44,67 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 26,39 εκατ. ευρώ περίπου προς την Τράπεζα Πειραιώς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ιδιοκτήτες της ΒΙΚΗ είχαν καταθέσει αίτηση πτώχευσης στις 18 Μαΐου 2018 με στόχο στην πραγματικότητα να αποφευχθούν οι κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων και εμπορευμάτων. Στις 24 Μαΐου 2018 εκδόθηκε προσωρινή διαταγή με την οποία προστατεύεται η εταιρεία από τους πιστωτές της και μετά την αναβολή της εκδίκασης της αίτησης στις 8 Ιουνίου διατηρήθηκε σε ισχύ η προσωρινή διαταγή ενώ αύριο, Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου επρόκειτο να εκδικασθεί η αίτηση πτώχευσης από το Πρωτοδικείο Άρτας, κάτι που πλέον δεν θα συμβεί μετά τη νέα ανατροπή στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι έντονο προβληματισμό προκαλεί στις τράπεζες το ενδεχόμενο αρκετές από τις διαταγές πληρωμής που αναμένεται να εκδώσουν το επόμενο διάστημα να μην μπορούν να εκτελεσθούν. Και αυτό διότι η επιχείρηση έχει «απογυμνωθεί» από περιουσιακά στοιχεία -πλην βεβαίως των ακινήτων- όπως είναι για παράδειγμα ο μηχανολογικός εξοπλισμός και τα εμπορεύματα. Στην πρώτη περίπτωση, πάντως, η διοίκηση της εταιρείας δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπη με κατηγορίες για κακουργηματική εξαίρεση, δεδομένου του γεγονότος ότι ο μηχανολογικός εξοπλισμός ήταν ενεχυριασμένος από την Αγροτική Τράπεζα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας