Με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ ολοκληρώνονται τα γυρίσματα της αφιερωμένης στον Νίκο Καζαντζάκη, ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή η οποία θα βγει στις αίθουσες των κινηματογράφων τον ερχόμενο Νοέμβριο. Το 2017 έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Έτος Νίκου Καζαντζάκη, γιορτάζοντας τα 60 χρόνια από το θάνατό του.

Την σχετική απόφαση υπέγραψε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΟΤ με στόχο την προβολή στο εξωτερικό ,των πολιτιστικών και τουριστικών θησαυρών της χώρας , μέσα από σπουδαίες κινηματογραφικές παραγωγές που αφηγούνται το έργο κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών των γραμμάτων και των τεχνών.

Η ταινία αναφέρεται στην πραγματική ιστορία του σημαντικότατου Έλληνα συγγραφέα του 20ου αιώνα, Νίκου Καζαντζάκη, βασιζόμενη στο έργο – αυτοβιογραφία του “Αναφορά στον Γκρέκο”. Ακολουθεί τα βήματα του συγγραφέα εντός και εκτός συνόρων, με έμφαση σε εμβληματικούς και συνδεδεμένους με την παρουσία του, τόπους της πατρίδας μας, όπως είναι η Αθήνα, τα Νησιά Αιγαίου, το Άγιον Όρος, η Αίγινα και η Κρήτη. Κυρίαρχη γλώσσα της ταινίας είναι η Ελληνική, ενώ αναμένεται μετάφραση της ταινίας στα Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

Την παραγωγή στηρίζει επίσης, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η ΕΡΤ, πληθώρα ιδιωτών χορηγών καθώς και εταιρείες παραγωγής από Γαλλία, Αυστρία και Γερμανία. Τη διανομή της ταινίας για την Ελλάδα και την Κύπρο έχει αναλάβει η ίδια ελληνική εταιρεία διανομής, που οδήγησε σε μεγάλη εμπορική επιτυχία (με 1.200.000 εισιτήρια) την άλλη βιογραφική ταινία του Γιάννη Σμαραγδή,«El Greco», αφιερωμένη στη ζωή του σπουδαίου Κρητικού ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. Το συνολικό προϋπολογιζόμενο κόστος παραγωγής ανέρχεται στο ποσό των 3.000.000 €.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας