Με επιτυχία συμμετείχε η Λέσχη Αρχιμαγείρων- Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος “Ολύμπιος Ζευς” για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο 4ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας που έλαβε χώρα στις 1 και 2 Ιουλίου 2017 στην πλατεία Μαρκά της Λευκάδας.

Το Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014, συνιστά έναν καθιερωμένο θεσμό στο νησί όπου συμμετέχει πλήθος επαγγελματιών, ντόπιων και επισκεπτών με στόχο να γνωρίσουν τα λευκαδίτικα προϊόντα γαστρονομίας και να δοκιμάσουν τις γεύσεις του νησιού.

Στο φετινό Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας συμμετείχε ο μοναχός του Αγίου Όρους και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Πάτερ Επιφάνιος, ο οποίος έλαβε μέρος στις μαγειρικές επιδείξεις και παρουσίασε δύο πιάτα: κριθαροτό με θαλασσινά και εκτέλεση αγιορείτικης συνταγής με μπακαλιάρο, καθώς και το μέλος της Λέσχης κ. Δημήτριος Καλόγηρος, ο οποίος με τη βοήθεια των σπουδαστών του Δημόσιου ΙΕΚ Λευκάδας – Τμήμα Μαγειρικής ανέλαβε την παρασκευή Λευκαδίτικης μπρουσκέτας με γαύρο μαρινάτο, παρέχοντας την ευκαιρία σε όλους τους παρευρισκόμενους να γευτούν προϊόντα της τοπικής κουζίνας και να ανακαλύψουν την πλούσια γεύση και τη διατροφική τους αξία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας