Ταυτότητες-Αποτύπωμα για περισσότερη ασφάλεια

Μια νέα αλλαγή στον τρόπο αναγνώρισης των προσώπων με νέες ταυτότητες-αποτύπωμα είναι στα άμεσα σχέδια της Κομισιόν λόγω ανησυχίας για περισσότερη ασφάλεια στις μετακινήσεις στην Ευρώπη με τα κράτη μέλη να πρέπει να την υιοθετήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Με τα τρομοκρατικά κρούσματα σε όλη τη Γηραιά Ήπειρό αλλά και ανά τον κόσμο να είναι κάθε μέρα και περισσότερα η Κομισιόν ζητά από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης περισσότερη ασφάλεια στις μετακινήσεις.

Ταυτότητες-Αποτύπωμα για περισσότερη ασφάλειαΗ νέα πραγματικότητα αναγκάζει την δημιουργία μιας «Ασφαλούς Ένωσης» στους κόλπους της οποίας πρωταρχικό ζήτημα θα είναι η αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών αλλά και έγκαιρός εντοπισμός των δραστών τόσο μετά από αυτές όσο όμως και πριν καν αυτές γίνουν.

Ο ευρωπαίος επίτροπος της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Welt ότι πρέπει η Ευρώπη να αυξήσει τα προληπτικά μέτρα και να προστατέψει τα σύνορά της.

 «Θα πρέπει να αυξήσουμε τα προληπτικά μέτρα έτσι ώστε τρομοκράτες και εγκληματίες να μην είναι πλέον θέση να πραγματοποιήσουν χτυπήματα. Με άλλα λόγια, στόχος είναι να καταστήσουμε αδύνατη την πρόσβαση σε πλαστά έγγραφα, όπλα και εκρηκτικά και ταυτόχρονα να τους εμποδίσουμε να περνούν απαρατήρητοι τα σύνορά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας