Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε ότι έχει ως στόχο να καταφέρει η χώρα του να υποδεχτεί 70 εκατομμύρια τουρίστες μέχρι το 2023.

Η συγκεκριμένη χρονολογία είναι σημαδιακή καθώς σηματοδοτεί την πρώτη εκατονταετία από την καθιέρωση της Τουρκικής Δημοκρατίας, το 1923. 

Παράλληλα, ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στον έτερο στόχο της Τουρκίας, σχετικά με τον προσπορισμό εσόδων της τάξεως των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον τουριστικό τομέα κατά την ίδια χρονιά.

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του τουρισμού στην γειτονική χώρα, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Μόνο ο τομέας του ιατρικού τουρισμού έχει την δυναμική να μας αποφέρει έσοδα της τάξεως των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023! Διαθέτουμε κορυφαίες ιατρικές εγκαταστάσεις και υψηλής ποιότητας ιατρικό προσωπικό, γεγονός που μας επιτρέπει να παρέχουμε θεραπείες τόσο σε μακροχρόνιο όσο και σε βραχυχρόνιο επίπεδο. Για αυτό και θα απαιτηθούν νέες επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα, οι οποίες θα αποφέρουν πολλαπλάσια έσοδα για την χώρα μας”.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως με βάση στοιχεία που απορρέουν από την Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία, τα έσοδα που προέκυψαν από τον τομέα του τουρισμού στη γειτονική χώρα κατά τη διάρκεια του 2018, ανήλθαν σε 29,5 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 26,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017.

Όσο για το πλήθος των ξένων τουριστών που επισκέφτηκαν την Τουρκία πέρυσι, ήταν 39,5 εκατομμύρια άτομα, έναντι 32,4 εκατομμύρια επισκέπτες το 2017. Μέγεθος αυξημένο κατά 21,84% σε ετήσια βάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας