Συνάντηση Παραγωγών & Εστιατόρων για το δίκτυο Aegean Cuisine στις Κυκλάδες

marilena
By marilena June 9, 2017 18:04

Συνάντηση Παραγωγών & Εστιατόρων για το δίκτυο Aegean Cuisine στις Κυκλάδες

Ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου η 1η Συνάντηση Παραγωγών & Εστιατόρων του Νομού Κυκλάδων που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων, στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου Aegean Cuisine, στη Σύρο με απευθείας διασύνδεση με τα γραφεία του σε Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Τήνο. Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης εκδήλωσης, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ζωντανή μετάδοση (live stream) μέσω του καναλιού YouTube του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Α’ κύκλου αξιολόγησης που αφορά στη δημιουργία μητρώου προϊόντων που παράγονται και τυποποιούνται στις Κυκλάδες και προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, τα μέλη της επταμελούς επιτροπής αξιολόγησης των προϊόντων, κα Νανά Δαρειώτη και κ. Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, ο διευθυντής και η υπεύθυνη Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου, κ. Αλέξης Τσιάντης και κα Ναταλία Παπαδοπούλου.

Αρχικά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα σημαντικό βήμα της σύνδεσης της πρωτογενούς παραγωγής με την εστίαση, για την ουσιαστικότερη αξιοποίηση των προϊόντων και της οινο-γαστρονομίας των νησιών μας και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου Aegean Cuisine που ανήκει στα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, τα οποία σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις για το δίκτυο στους νομούς τους με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι απώτερος σκοπός είναι να ενώσουμε όλους τους κρίκους της αγρο-διατροφικής αλυσίδας, ώστε να προσφέρουμε στους επισκέπτες ποιοτικές και ολοκληρωμένες γαστρονομικές εμπειρίες μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν τα προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας, θα τα αναζητούν και θα αποτελούν κοινωνούς του γαστρονομικού πλούτου και πολιτισμού του Αιγαίου.

Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση των πρόσφατων δράσεων προώθησης του δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες, στο πλαίσιο της οποίας η κα Δαρειώτη μίλησε για το βιβλίο “Του άνεμου και της αρμύρας”.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Α’ κύκλου ένταξης προϊόντων παραγωγών των Κυκλάδων. Σε αυτόν τον πρώτο κύκλο εντάσσονται 220 προϊόντα από 38 παραγωγούς του Νομού, ενώ ο επόμενος κύκλος προγραμματίζεται για το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Η κα Ανδρουλιδάκη ανέλυσε τη διαδικασία αξιολόγησης και αναφέρθηκε στους βασικούς λόγους απόρριψης προϊόντων, ενώ απάντησε και σε σχετικές ερωτήσεις.

Στη συνάντηση παρέστη ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος με παρέμβασή του αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της αιγαιακής γαστρονομίας, καθώς και στην ανάληψη του τίτλου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το έτος 2019. Όπως ο ίδιος δήλωσε, η περιφέρεια θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες των δύο Επιμελητηρίων για το δίκτυο Aegean Cuisine. Παρόντες ήταν επίσης ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, και ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε σε ορισμένες σκέψεις για το μέλλον του δικτύου, και στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι παραβρισκόμενοι στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης κατά τη διάρκεια της οποίας ανταλλάχθηκαν απόψεις και καταγράφηκαν συγκεκριμένες προτάσεις.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι παραγωγοί που εντάσσονται με προϊόντα τους στο δίκτυο Aegean Cuisine θα λάβουν email με τη μακέτα σήμανσης προϊόντων “Aegean Cuisine Recommended” και το συνοδευτικό οδηγό χρήσης του σήματος.

Σχετικά με την πιστοποίηση εστιατορίων για ένταξη στο δίκτυο Aegean Cuisine, θα πραγματοποιηθεί σύντομα νέος κύκλος επιτόπιων ελέγχων εστιατορίων (υφιστάμενων και δυνητικών μελών) για τον οποίο το Επιμελητήριο Κυκλάδων θα στείλει άμεσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις εστίασης του νομού.

marilena
By marilena June 9, 2017 18:04
Write a comment

No Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε το πρώτο σχόλιο για αυτό το άρθρο.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Εγγραφή στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter του TourMarket.gr

Συνέδρια, Εκθέσεις, Εκδηλώσεις

< 2018 >
January
MTuWThFSS
1234567
  • 12:00 -14:00
    07/01/18

    Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

    Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

    Ημερίδα με θέμα «Ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές σχέσεις» που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Money Show, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12.00-14.00, στο ξενοδοχείο HILTON, αίθ. Θάλεια 2, Βασιλίσσης Σοφίας 46 , Αθήνα.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • 14:00 -16:00
    07/01/18

    Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

    Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

    Ημερίδα με θέμα «Ελληνοβουλγαρικές επιχειρηματικές σχέσεις».

    Θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Money Show,την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, ώρα 14.00-16.00 στο Ξενοδοχείο HILTON, αίθ. Θάλεια 2 ,Βασιλίσσης Σοφίας 46 , Αθήνα.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • 16:00 -18:00
    07/01/18

    Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

    Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

    Oμιλία με θέμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ EL-SALVADOR».

    Θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Money Show, την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 16.00-18.00, στο ξενοδοχείο HILTON, αίθ. Θάλεια 2 , Βασιλίσσης Σοφίας 46 , Αθήνα.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

8
  • 19:00 -21:00
    08/01/18

    Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

    Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

    Hμερίδα με θέμα «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Money Show, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19.00-21.00.

    Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Πασιώτη στα τηλέφωνα 2117000264 – 7

    H είσοδος είναι ελεύθερη.

910
  • All day
    10/01/18-31/05/18

    Εκθεσιακός Χώρος: «Τέχνη & Περιβάλλον», Επίπεδο Αναχωρήσεων

    Εκθεσιακός Χώρος: «Τέχνη & Περιβάλλον», Επίπεδο Αναχωρήσεων

    Η θεματική της έκθεσης είναι σχετική με το πανανθρώπινο ιδεώδες της Μαραθώνιας διαδρομής, το οποίο ξεπερνά τους περιορισμούς του Χρόνου και του Χώρου, και είναι αφιερωμένη στο διεθνή ταξιδιώτη, που καθημερινά κινείται μέσα στο αεροδρόμιο της Αθήνας και ο οποίος, μέσα από τα έργα του δημιουργού, νοητικά θα «ταξιδεύει» στο Μαραθώνιο Σύμπαν.

11121314
15161718192021
2223242526
  • All day
    26/01/18-29/01/18

    Με δικό του περίπτερο συμμετέχει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ». Στο πλαίσιο της έκθεσης και με στόχο να ενημερώσει το κοινό για το πρόγραμμα «Επιχειρούμε έξω», το Επιμελητήριο οργανώνει σχετική εκδήλωση τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, ώρα 13:00, στην αίθουσα Συνεδρίων.

  • 16:00 -19:00
    26/01/18

    Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη των ευεργετικών αποτελεσμάτων της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής για την προστασία της υγείας των πολιτών, με την ταυτόχρονη ανάδειξη και προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων που παράγουν και εμπορεύονται παραδοσιακά προϊόντα.

    Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

2728
293031
  • All day
    31/01/18-01/02/18

    8ο Πανελλήνιο Συνέδριο του HAPCO  για τον Επαγγελματικό και Συνεδριακό Τουρισμό, με τίτλο “Ραγδαίες αλλαγές – Νέες τάσεις και προκλήσεις”.

    Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει θέματα τα οποία έχουν προκύψει από τις τελευταίες εξελίξεις στο συνεδριακό και πολιτικό «γίγνεσθαι» της χώρας μας.

    Κύριοι ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι επαγγελματίες του συνεδριακού τουρισμού από την ελληνική και διεθνή αγορά, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, επαγγελματίες διοργάνωσης συνεδρίων, εξέχουσες προσωπικότητες της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών που εμπλέκονται στο χώρο της Υγείας.

    

Μοιραστείτε το site μας…