Σε 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024 θα προχωρήσει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), κατόπιν ομόφωνης απόφασης, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: “To Σωματείο μας στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ομόφωνα προκήρυξε 24ωρη απεργία για τις 28 Φεβρουαρίου , ημέρα που συμπληρώνεται 1 χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών, στο οποίο έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι.

Καλούμε την Εξεταστική Επιτροπή που έχει αναλάβει την διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών, να σταματήσει την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών του και να καλέσει άμεσα τους κρίσιμους μάρτυρες που προκλητικά και πλειοψηφικά αποκλείει για να χτίσει το αφήγημα του μοναδικού «ανθρώπινου λάθους», προέχοντος του μηχανοδηγού Κώστα Γενιδούνια, πρώην Προέδρου του Σωματείου μας, που έχει ζητήσει και γραπτώς να προσέλθει ενώπιον της.

Το Σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες να πάρουν απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28/2 και απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10.30.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ασφάλεια στην εργασία και τις μεταφορές.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας