Η Athens Wine Week είναι η καινοτόμος πρόταση της έκθεσης Οινόραμα που διοργανώνεται στο Ζάππειο Μέγαρο 11-13 Μαρτίου και αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τη συνέχεια της έκθεσης μέσα στην πόλη.

Με δεκάδες οινικές εκδηλώσεις να οργανώνονται σε εστιατόρια, μπαρ, wine bar και άλλους χώρους, θα μπορούσε να εκληφθεί και ως μία σύγχρονη και μετεξελιγμένη εκδοχή της “Γιορτής του Κρασιού”, με άξονα, όμως, το επώνυμο ελληνικό κρασί και την υπεύθυνη, συνειδητή κατανάλωση.

Ενδεικτικά, σε μία δράση με όνομα “Μαγειρεύοντας για το Κρασί”, 30 από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας προτείνουν ένα μενού τεσσάρων πιάτων με τρία διαφορετικά ποτήρια κρασί σε ειδικές τιμές, με την πραγματική του αξία να είναι πολλαπλάσια. Στη δράση αυτή συμμετέχουν ακόμα και εστιατόρια πολύ υψηλού επιπέδου που συνήθως δε λαμβάνουν μέρος σε συλλογικές δράσεις. Πολλά bar και wine bar από την άλλη, προτείνουν σε τιμή-προσφορά τρία διαφορετικά κρασιά, ενώ πολλά εστιατόρια έχουν σχεδιάσει ειδικές γαστρονομικές βραδιές γύρω από το κρασί με ευφάνταστες προτάσεις, όπως για παράδειγμα το “Tapas Wine Project” (15 κρασιά και 30 μεζέδες σε 450 συνδυασμούς) και το “Γυμνές Γεύσεις: Αρχέγονα Αμπελοτόπια και Πεμπτουσίες”, που είναι ένα μενού επικών διαστάσεων σε 9 στάδια με 18 διαφορετικά κρασιά.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Wine Week είναι αναρτημένο σε ειδική  ιστοσελίδα και αναμένει τα “κλικ” των ενδιαφερομένων οινόφιλων, που θα επιλέξουν τις εκδηλώσεις που τους ενδιαφέρουν και θα επικοινωνήσουν με τους οργανωτές τους για την εξασφάλιση θέσεων. Η εβδομάδα κρασιού Athens Wine Week oργανώνεται υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας