Περισσότερα από 60 ξενοδοχειακά projects θα αναπτυχθούν στην Ελλάδα μέσα στην επόμενη τετραετία. Μάλιστα, 4 στα 10 νέα ξενοδοχεία θα λειτουργούν κάτω από τη σκέπη διεθνών brands.

Αυτό το στοιχείο αναδεικνύεται από όσα αναφέρουν εκπρόσωποι επενδυτικών κεφαλαίων και διεθνών αλυσίδων στην έκδοση “Greek Market Report | Hotel Investments 2024 – 2027”, της Travelworks Public Relations, που επιχειρεί να προσφέρει μια συνοπτική απεικόνιση του τοπίου της ελληνικής φιλοξενίας μέσα από την καταγραφή των σημαντικότερων επερχόμενων ξενοδοχειακών projects.

Αυτές είναι οι πιο σημαντικές ξενοδοχειακές επενδύσεις, που αναφέρονται:

H Marriott, που διαθέτει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων διεθνούς αλυσίδας στη χώρα με 33 ενεργά ξενοδοχεία, υπέγραψε το 2023 τέσσερις νέες συμφωνίες. Μια από αυτές αφορά στην άφιξη στην Ελλάδα του πρώτου Tribute beach resort στην περιοχή Σταλίδα της Κρήτης, το οποίο θα αποτελέσει και το πρώτο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στόχος της αλυσίδας για το 2024, όπως τονίζει ο Νίκος Χάντζος (φωτό), Consultant, International Hotel Development – Greece & Cyprus, Marriott International, παραμένει η περαιτέρω ενίσχυση της ήδη επιτυχημένης παρουσίας στον τομέα του luxury και lifestyle hospitality, τόσο στην Αθήνα όσο και στα ελληνικά νησιά.

Η Hilton διαθέτει οκτώ ξενοδοχεία στην Ελλάδα, με σχέδια να ανοίξει έξι ακόμη τα επόμενα χρόνια. Τα επόμενα projects, όπως αναφέρει ο Ανδρέας Κουκάς (φωτό), Director Development Greece & Cyprus, Hilton, θα φέρουν τα Conrad Hotels & Resorts στην Αθήνα, καθώς και το πρώτο μέλος της Curio Collection by Hilton στην ηπειρωτική χώρα.

Το 2024, σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο ανάπτυξης για τη Wyndham Hotels & Resorts στην Ελλάδα, καθώς εκκινεί τη διαδικασία ενίσχυσης της παρουσίας της σε δημοφιλείς προορισμούς και σε προορισμούς με χαμηλότερη τουριστική διείσδυση αλλά σημαντικές προοπτικές εξέλιξης. Αυτό επισημαίνει ο Βασίλης Θεμελίδης (φωτό), Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου και Ανατολικής Ευρώπης της Wyndham Hotels & Resorts
Ήδη, λέει, τα μηνύματα από την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς καταγράφεται ενεργό ενδιαφέρον για νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων της Wyndham Hotels & Resorts.

Η Wyndham Hotels & Resorts είναι η μεγαλύτερη εταιρεία franchising ξενοδοχείων στον κόσμο, με περίπου 9.200 ξενοδοχεία δυναμικότητας 872.000 δωματίων σε περισσότερες από 95 χώρες, σε 6 ηπείρους. Η εταιρεία διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο 24 εμπορικών σημάτων ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων των Super 8®, Days Inn®, Ramada®, Dolce, Tryp, Vienna House, Registry Collection, Trademark Collection® και Wyndham®.
Στην Ελλάδα, η Wyndham Hotels & Resorts συνεργάζεται μέχρι στιγμής με 13 ξενοδοχεία εκ των οποίων τρία στην Αθήνα, δύο στο Λουτράκι, και από ένα στη Βραυρώνα, στη Νέα Μάκρη, στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κέρκυρα, στη Ρόδο και στην Κρήτη.

Η Radisson, όπως αναφέρει ο Elie Milky (φωτό), Vice President of Development, Radisson Hotel Group, αποκαλύπτει ότι το 2025 η αλυσίδα έχει προγραμματίσει το άνοιγμα τριών νέων ξενοδοχείων στην Ελλάδα, των Radisson RED Mitropoleos Square Athens και Radisson Theatrou Square στην Αθήνα, καθώς και του Radisson Blu Resort, Mani στη Μάνη που θα είναι το πέμπτο Radisson Blu στη χώρα.

Η Hyatt, όπως δηλώνει ο Carlos Paredes Fernández (φωτό), Director of Hotel Development EAME – Inclusive Collection, Hyatt Hotels Corporation, εγκαινιάζει στις αρχές Ιουνίου το Zoëtry Halkidiki, ένα πολυτελές resort, με 104 δωμάτια και ενδιαφέρεται να επεκταθεί σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Πάρος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, αλλά και σε ηπειρωτικούς προορισμούς, όπως η Χαλκιδική και η Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Η Hotel Brain, όπως αναφέρει ο ιδρυτής της Πάνος Παλαιολόγος (φωτό), υποδέχτηκε το 2024 με συμφωνίες για 7 νέα ξενοδοχεία. Στο portfolio του ομίλου θα προστεθούν τουλάχιστον 10 ξενοδοχεία ακόμη. Μάλιστα για πέντε από αυτά έχουν ήδη υπογραφεί οι σχετικές συμφωνίες και η εταιρία θα τα παραλάβει στους επόμενους δύο μήνες, ενώ υπάρχει ένα Pipeline τουλάχιστον 15 ακόμη ξενοδοχείων. Η HotelBrain ξεπέρασε τον αριθμό ρεκόρ των 100 μισθωμένων ξενοδοχείων -αριθμός που αυξάνεται συνεχώς, καθώς προσθέτει νέες μονάδες και καινούργιους προορισμούς στο χαρτοφυλάκιό της.

Πού οφείλεται το επενδυτικό ενδιαφέρον

Σχολιάζοντας την κινητικότητα στις ξενοδοχειακές επενδύσεις στη χώρα μας ο Δρ. Άρης Ίκκος (φωτό), ISHC, TTRA, Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ, σημειώνει στην έκδοση:

“Η επιτυχία του Ελληνικού Τουρισμού τα τελευταία χρόνια, όπως αποδεικνύουν όλες οι μελέτες του IΝΣΕΤΕ, στηρίζεται στην πολύ καλή εμπειρία των επισκεπτών, που είναι καλύτερη από εκείνη σε ανταγωνιστικούς προορισμούς. Βασικοί παράγοντες αυτής της επιτυχίας είναι η φιλικότητα των κατοίκων και οι πολύ θετικές επιδόσεις στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών από το ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται στις τουριστικές επιχειρήσεις, η γαστρονομία, η φυσική ομορφιά του τόπου, η αίσθηση ασφάλειας καθώς και οι υψηλής ποιότητας υποδομές διαμονής. Η ισχύς του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε συνδυασμό με την ανθεκτικότητα που επέδειξε ο Ελληνικός Τουρισμός κατά την οικονομική κρίση, κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και μετά από αυτήν, καθώς και η πολιτική, συναλλαγματική και οικονομική σταθερότητα, έχουν οδηγήσει σε αυξημένο ενδιαφέρον επενδυτών. Ενδιαφέρον που ενισχύθηκε από την επαναπόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και από την ανάπτυξη που ξεπέρασε αυτή των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας