Παλαιό Φάληρο

Το Παλαιό Φάληρο εμφανίζεται να είναι ο νέος trend τουριστικός προορισμός έπειτα από προσπάθειες της δημοτικής αρχής για προβολή της περιοχής.

Πιο αναλυτικά η δημοτική αρχή (συν)διοργανώνει προς το πλαίσιο αυτό ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις για την ανάδειξη και προβολή της πόλης, ώστε να αποτελέσει τουριστικός προορισμός στα νότια προάστια της Αττικής, ενισχύοντας περαιτέρω το τουριστικό προϊόν του δήμου.

Σημειώνεται ότι η πολύ καλή οικονομική κατάσταση του δήμου, επιτρέπει την υλοποίηση έργων και εργασιών κατασκευής, ανακατασκευής και επισκευής διάφορων δημοτικών χώρων, κατασκευής και βελτίωσης υποδομών, κατασκευής έργων φιλικών και ελκυστικών προς το αστικό περιβάλλον, τα οποία συμβάλλουν στην προβολή της πόλης και κατά συνέπεια στην τοπική οικονομία.

Οι ενέργειες για την ανάδειξη του τουριστικού προορισμού

  • Χάραξη της τουριστικής πολιτικής και ο σχεδιασμός της τουριστικής ανάπτυξης.-Εκπόνηση μελέτης και κατάρτισης προγραμμάτων τουριστικής υποδομής και ανάπτυξης του δήμου.
  • Ανάπτυξη συνεργασίας του δήμου με τους συναρμόδιους επαγγελματικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας για την εναρμόνιση των πολιτικών τους και το συντονισμό των δράσεων, με σκοπό την υποβοήθηση της τουριστικής ανάπτυξης και τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού του δήμου.
  • Επιδίωξη συμμετοχής του δήμου σε τοπικές, πανελλαδικές ή διεθνείς εκθέσεις που διοργανώνονται με θέμα τον τουρισμό για την προβολή του δήμου και την προώθηση των τοπικών τουριστικών προϊόντων.
  • Εκτέλεση διαφημιστικών προγραμμάτων και γενικά ενέργειες που αφορούν στην τουριστική προβολή και διαφήμιση του δήμου στο εσωτερικό και εξωτερικό, ιδίως με συμμετοχή σε εκθέσεις, ή διαφημίσεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ή καταχωρήσεις σε έντυπα ή εκδόσεις τους ως και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
  • Σχεδιασμός της πολιτικής για την υποβοήθηση της ποιοτικής αναβάθμισης των τουριστικών υπηρεσιών και τη σύνταξη προτάσεων και διατύπωση γνώμης για την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων από το δημοτικό συμβούλιο για τον καθορισμό του περιεχομένου της διαδικασίας ελέγχου των τουριστικών επιχειρήσεων, την τήρηση της καθαριότητας, ευταξίας και ευπρεπούς εμφάνισης όλων των σημείων του δήμου που έχουν σχέση με τον τουρισμό και την εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη μέτρων πραγματοποίησης των σκοπών αυτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας