Σχεδόν όλες οι πτήσεις της British Airways ακυρώθηκαν σήμερα καθώς οι πιλότοι προχωρούν στην μεγαλύτερη απεργία που έγινε ποτέ. Περίπου 1700 πτήσεις ακυρώθηκαν και σχεδόν 300.000 πελάτες πλήττονται από την 48ωρη παγκόσμια απεργία.

Η British Airways αναφέρει ότι αναγκάστηκε να ακυρώσει “σχεδόν το 100 τοις εκατό” των πτήσεων της τη Δευτέρα και την Τρίτη μετά την άνευ προηγουμένου 48ωρη απεργία των πιλότων της.

Η απεργία πραγματοποιήθηκε από την British Pioneer Airline Pilots Association (BALPA) για μια μισθολογική διαφορά με την αεροπορική εταιρεία ενώ έχει προγραμματιστεί μια επιπλέον απεργία στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η απεργία αναμένεται να επηρεάσει τα ταξιδιωτικά σχέδια περίπου 300.000 πελατών. Η British Airways σε δήλωση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα αναφέρει ότι παραμένει “έτοιμη και πρόθυμη να επιστρέψει στις συνομιλίες με την BALPA“. Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι αναγκάστηκε να ακυρώσει τόσες πτήσεις διότι “χωρίς λεπτομέρειες από την BALPA για το ποιοι πιλότοι θα απεργήσουν, δεν είχαμε κανένα τρόπο να προβλέψουμε πόσοι θα εργαστούν ή ποια αεροσκάφη είναι κατάλληλα για να πετάξουν“.

Οι πελάτες που είχαν κάνει κράτηση πτήσεων τη Δευτέρα και την Τρίτη πιθανότατα «δεν μπορούν να ταξιδέψουν όπως είχε προγραμματιστεί», δήλωσε η British Airways. Η αεροπορική εταιρεία ενημέρωσε επίσης τους πελάτες να μην πάνε στο αεροδρόμιο. Τα μέλη του σωματείου πιλότων ψήφισαν κατά 93% υπέρ μιας απεργίας τον Ιούλιο. Η BALPA είπε την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν διατεθειμένη να την αποτρέψει εάν η British Airways επέστρεφε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η BALPA αντιπροσωπεύει περισσότερους από 10.000 πιλότους στο Ηνωμένο Βασίλειο – πάνω από το 85% όλων των πιλότων που πετούν σε εμπορικά αεροπλάνα στη χώρα. Η British Airways δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα είναι σε επαφή με τους πελάτες τις επόμενες εβδομάδες ώστε να τους ενημερώσει εάν επηρεάζονται από την απεργία.

Ενώ η ένωση ζητά υψηλότερους μισθούς, η British Airways δήλωσε ότι η προσφορά της για αύξηση 11,5% σε διάστημα τριών ετών είναι “δίκαιη” και πάνω από το σημερινό ρυθμό πληθωρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε τον προηγούμενο μήνα, είπε ότι η απεργία θα μπορούσε να «καταστρέψει τα ταξιδιωτικά σχέδια δεκάδων χιλιάδων πελατών». Κάλεσε την απεργία “μια απερίσκεπτη πορεία δράσης.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας