Οι πιλότοι της British Airways θα απεργήσουν στις 9,10 και 27 Σεπτεμβρίου, λόγω της διαμάχης με την εταιρεία για τις μισθολογικές απολαβές τους, έγινε σήμερα γνωστό από τη συνδικαλιστική ένωση Balpa, μια κινητοποίηση που αναμένεται να επηρεάσει χιλιάδες επιβάτες.

Το συνδικάτο εξήγησε ότι έκανε πολλές προτάσεις στην εταιρεία, οι οποίες, όπως εκτιμούν, θα μπορούσαν να διευθετήσουν τη διαμάχη χωρίς να προχωρήσουν σε απεργία.

Η BA δεν αποδέχθηκε καμία από αυτές τις προτάσεις κι είναι σαφές, έπειτα από τις συζητήσεις με τα μέλη αυτές τις τελευταίες ημέρες ότι πιο πρόσφατη πρόταση της BA δεν έλαβε τη στήριξη της πλειοψηφίας των πιλότων”, τονίζει η ένωση σε ένα δελτίο τύπου.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η απεργία εγκρίθηκε σε ποσοστό 93% και αποφασίστηκε “ως έσχατη λύση“, καθώς οι κυβερνήτες είχαν κάνει “τη μία μετά τη άλλη θυσία” τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά της, η British Airways έκρινε “απόλυτα απαράδεκτη (…) αυτήν την αδικαιολόγητη απεργία”, θεωρώντας ότι έκανε μια “πολύ δίκαιη προσφορά”.

O διευθύνων σύμβουλος της British Airways Alex CruzHe ανάφερε: “Την υπαιτιότητα για την απεργία την αποδίδω στην συνδικαλιστική ένωση των πιλότων Balpa. Προσωπικά θεωρώ ότι οι πιλότοι της ΒΑ είναι οι καλύτεροι στον κόσμο… Αλλά νομίζω ότι η ένωση τους επηρεάζει με κακό τρόπο”.

Συνέχισε λέγοντας ότι ένας πιλότος της BA κερδίζει κατά μέσο όρο £167,000 (€184.000) και με τα μπόνους και τα επιδόματα, μπορούν να ξεπεράσουν τις £200,000 (€220.000) το χρόνο.

Πρόσθεσε επίσης ότι η αεροπορική εταιρία θα επικοινωνήσει με τους επιβάτες που θα επηρεαστούν από την απεργία μέσα στις επόμενες 36 ώρες, προειδοποίησε, ωστόσο, ότι πολλοί πελάτες δεν θα καταφέρουν να εξυπηρετηθούν. Σχεδιάζουν να προσλάβουν αεροπλάνα και προσωπικό από άλλες αερογραμμές, και να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερα αεροσκάφη για τις πτήσεις που μπορούν να διαμοιραστούν με άλλες εταιρίες ώστε να επιτρέψουν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό επιβατών να πετάξει. Για τις πτήσεις που θα ακυρωθούν είτε θα επιστραφούν τα χρήματα είτε οι επιβάτες θα μεταφερθούν σε άλλες πτήσεις.

H Balpa υπολογίζει πως κάθε ημέρα απεργίας στοιχίζει περίπου 40 εκατομμύρια λίρες (44 εκατομμύρια ευρώ) στη British Airways και σημειώνει ότι οι προτάσεις της παραμένουν στο τραπέζι, “εάν η BA θα ήθελε να επιτευχθεί συμφωνία πριν από την απεργία”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας