webinar, διακοπές, Αύξηση των μισθών τουρισμού στη Βρετανία

Φέτος είναι πιθανό να μην επιτραπεί στους Βρετανούς να κάνουν διακοπές εκτός συνόρων, καθώς ο υπουργός Υγείας της χώρας Matt Hancock τόνισε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα και πως αυτή η περίοδος απαιτεί κοινωνικές αποστάσεις.

«Θα προσπαθήσουμε να επαναλειτουργήσει ο τουριστικός τομέας τον Ιούλιο, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τις κοινωνικές αποστάσεις. Συμπερασματικά είναι απίθανο να υπάρξουν φέτος διακοπές εκτός συνόρων», δήλωσε ο υπουργός.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις ήρθαν μετά την σφοδρή κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση Τζόνσον για την διαχείριση του lockdown στη Βρετανία. Ο Βρετανός πρωθυπουργός σε διάγγελμά του, υπονόησε πως από την ερχόμενη Δευτέρα θα επιστρέψουν όλοι στις δουλειές τους, χωρίς ωστόσο έχει προηγηθεί συζήτηση στη Βουλή και χωρίς να έχει ενημερωθεί το κοινό.

Σε μια προσπάθεια η κυβέρνηση να περισώσει την κατάσταση και να αποδείξει πως έχει σχέδιο για την πανδημία, δια του υπουργού Υγείας, δήλωσε πως φέτος δεν θα υπάρξουν διακοπές εκτός συνόρων για τους Βρετανούς. Ενδεχομένως οι δηλώσεις Hancock να αποτελούν «τουφεκιά στον αέρα» για εσωτερικούς λόγους.

Επιχειρώντας όμως, να αποτιμήσουμε τη ζημιά που θα προκαλέσει στον ελληνικό τουρισμό, αν όντως ληφθεί μια τέτοια απόφαση στη Βρετανία, θα πρέπει να επισημανθεί πως πέρα από το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της Βρετανίας και τα μέτρα που πήρε ή δεν πήρε η κυβέρνηση Τζόνσον, εδώ και καιρό αναλυτές και τουριστικοί φορείς έχουν προειδοποιήσει για αυτή την εξέλιξη. Οι τουριστικές αγορές έχουν βουλιάξει σε όλες τις χώρες. Η εκτίμηση είναι ότι θα επιχειρηθεί τροφοδότηση του τουριστικού κλάδου με τον εσωτερικό τουρισμό σε κάθε χώρα. Θεωρείται πως αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης δεν επιθυμούν να υπάρξουν ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα στην ΕΕ.

Με βάση τα παραπάνω οι δηλώσεις Hancock δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ούτε αναφέρθηκε τυχαία στην επαναλειτουργία του βρετανικού τουριστικού κλάδου τον Ιούλιο. Ανάλογες κινήσεις αν και απευκταίες, μπορεί ωστόσο να γίνουν και από άλλες χώρες εντός Ευρώπης με ό,τι αυτό θα σημαίνει για τον ελληνικό τουρισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας