εστίαση, ΣΔΞΑ, Έκθεση, Economist, ΣΕΤΕ, Marriott, COVID-19, ΠΝΠ, πανδημία, ΠΟΤ, κορονοϊός, τουρισμός, ΕΦΕΤ, UFI, απώλειες, μέτρα, ΞΕΕ, τουρισμό, ΦΕΚ, κορωνοϊός, brand, πρωτόκολλα, ΠΟΞ

Σε κοινή διευκρινιστική δήλωση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των ξενοδοχείων προχώρησαν χθες ο ΣΕΤΕ και το ΞΕΕ, θέλοντας να βάλουν φραγμό σε διάφορα σενάρια και φήμες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σενάρια τα οποία εντείνουν την αβεβαιότητα και την αγωνία των ξενοδόχων σε μια στιγμή, μάλιστα, που η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον τουριστικό κλάδο εξαιτίας της πανδημίας.

Η κοινή δήλωση ΣΕΤΕ και ΞΕΕ αναφέρει ακριβώς: «Σχετικά με διαρροές σχεδίων που αφορούν πρωτόκολλα λειτουργίας ξενοδοχείων, ο ΣΕΤΕ και το ΞΕΕ επαναλαμβάνουν ότι το επίσημο κείμενο που έχουν δεσμευτεί να παραδώσουν στο Υπουργείο Τουρισμού, με το οποίο βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία, θα κατατεθεί τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020
Οτιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή, δημιουργεί σύγχυση και παραπληροφόρηση σε μια περίοδο που απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και έγκυρη ενημέρωση».

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος έχει επισημάνει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα ότι οι αποφάσεις που θα παρθούν αυτή την περίοδο είναι κρίσιμες για το μέλλον του τουρισμού. Ο ίδιος τονίζει, όπως και συνολικά ο ΣΕΤΕ με τις προτάσεις που απέστειλε πρόσφατα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι είναι κρίσιμης σημασίας η στήριξη όχι μόνο των επιχειρήσεων, αλλά και των εργαζομένων.

Επίσης υπάρχει η εκτίμηση ότι δύσκολα θα παρθεί ενιαία απόφαση στην ΕΕ για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μάλλον αντ΄ αυτού θα υπάρξουν διμερείς διακρατικές συμφωνίες πάνω στο ζήτημα.

Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι μάλλον η κάθε χώρα θα επιχειρήσει να στηρίξει τον εγχώριο τουριστικό της κλάδο με τον εσωτερικό τουρισμό και θα επιχειρήσουν να στρέψουν τους πολίτες τους σε προορισμούς εντός και όχι εκτός συνόρων. Αυτή η εκτίμηση εφόσον φανεί το επόμενο διάστημα ότι έχει βάση, θα πρέπει να την λάβει πολύ σοβαρά υπόψη η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και στην Ελλάδα ο εσωτερικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει πραγματικά «σανίδα σωτηρίας» για τη φετινή χρονιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας