«Η Ρόδος έχει ιδιαίτερη ενέργεια και μοναδική φυσική ομορφιά. Η ενδοχώρα είναι, επίσης, φανταστική! Έμεινα έκπληκτη με τις εναλλαγές του φυσικού τοπίου, με τα υπέροχα χωριά της! Η ευγένεια των κατοίκων των χωριών σε σκλαβώνει, η αυθεντική ροδίτικη φιλοξενία σε όλη της την έκταση, οι παραδοσιακές γεύσεις του νησιού εκπληκτικές. Ένα τόσο συναρπαστικό νησί με χωριά στην ενδοχώρα γεμάτα ζωή, με καταστήματα και ταβέρνες και μια πραγματική αίσθηση αυθεντικότητας. Πήγαμε στον Έμπωνα, τις Καλυθιές, τις Πηγές Καλλιθέας, στα Απόλλωνα, τη Λάρδο και τα Κοσκινού, κάνοντας στάση σε κάποια μοναστήρια στη διαδρομή ή και σε κάποιες απομακρυσμένες παραλίες».

Με τα λόγια αυτά περιγράφει η Αγγλίδα δημοσιογράφος Anabelle Thorne την άλλη πλευρά της Ρόδου, όχι την τουριστική, τη σχεδόν άγνωστη στους πολλούς, η οποία κυριολεκτικά την ενθουσίασε κατά τη διάρκεια του 8ήμερου ταξιδιού της που πραγματοποίησε μαζί με τον σύζυγο της στο νησί, από τις 29 Σεπτεμβρίου 2022 έως τις 6 Οκτωβρίου 2022.

Της δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει διαφορετικές πτυχές του νησιού, να μαγευτεί από τους ανθρώπους και τη ζεστή φιλοξενία τους, να δει τη Ρόδο όχι μόνο ως δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αλλά ως προορισμό εναλλακτικού τουρισμού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος.

Η σύντομη αυτή επίσκεψη της ήταν καθοριστική για τη δημοσιογράφο από την Μεγάλη Βρετανία, η οποία σκοπεύει να προβάλλει αυτή τη διαφορετική και συνάμα ελκυστική Ρόδο που έζησε, με δύο αφιερώματα σε έντυπα μεγάλης κυκλοφορίας και ηλεκτρονικά μέσα υψηλής επισκεψιμότητας, που έχει εξασφαλίσει για τον Μάρτιο του 2023.

Συγκεκριμένα ένα δισέλιδο αφιέρωμα για τη Ρόδο στην κυριακάτικη και με την μεγαλύτερη κυκλοφορία εφημερίδα στην Βρετανία “Mail on Sunday”που αριθμεί 720.262 φύλλα και μία σελίδα στο περιοδικό “Observer magazine” του οποίου η κυκλοφορία φθάνει τα 136.656 φύλλα.

Το ταξίδι της κας Thorne διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, στελέχη της οποίας κατήρτισαν το πρόγραμμα επίσκεψης της δημοσιογράφου και της παρείχαν έντυπο πληροφοριακό υλικό για τη Ρόδο ώστε να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για το νησί.

«Στόχος μας ως Δήμος Ρόδου και ως Διεύθυνση Τουρισμού είναι να δώσουμε έμφαση και να προβάλλουμε τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει η Ρόδος σε όλες τις μορφές τουρισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση αναδεικνύουμε την «αθέατη» πλευρά της Ρόδου δίνοντας έμφαση στον θεματικό τουρισμό, ο οποίος και βελτιώνει την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε όλους τους δημοσιογράφους που προβάλουν τον τόπο μας. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι οι Βρετανοί επισκέπτες τιμούν τη Ρόδο επί σειρά ετών και είναι ανάμεσα στους πρώτους στη λίστα με τους περισσότερους τουρίστες που έρχονται στο νησί κάθε χρόνο. Τους ευχαριστούμε για την αγάπη που έχουν για το νησί μας αλλά και για το γεγονός ότι επισκεπτόμενοι τη Ρόδο όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούν στην πράξη, τους καλύτερους πρεσβευτές του νησιού στην πατρίδα τους», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος κ. Βυρίνης.

Για την εξαίρετη εικόνα που είχε για το νησί μας και τη φιλοξενία η Αγγλίδα δημοσιογράφος συνέβαλαν τα μέγιστα και Ρόδιοι επιχειρηματίες – χορηγοί του press trip και συγκεκριμένα οι: Natura Rodos, “Throne of Helios”, Tatakis Wines, Rent a car “Hi Jet” και τα εστιατόρια- ταβέρνες «Παράγκα» στα Απόλλωνα, «Ο Τάσος» στα Κοσκινού και “Hellas” στη Λίνδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας