Με το βραβείο “New Arrival Of The Year” βραβεύτηκε το αθηναϊκό wine restaurant Pharaoh από τον έγκριτο γαστρονομικό θεσμό La Liste.

Το La Liste (laliste.com) δημοσιεύει ετησίως την κατάταξη των 1.000 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο αντλώντας στοιχεία από 1010 πηγές από 200 χώρες συμπεριλαμβανομένων οδηγών όπως οι Michelin, Zagat και Gault & Millau, καθώς επίσης και από αξιόπιστες κριτικές σε έγκυρα μέσα και στήλες γαστρονομίας διεθνούς εμβέλειας, τα οποία επεξεργάζεται βάσει αλγορίθμου.

Από φέτος εγκαινίασε και τα ειδικά βραβεία La Liste Mediterranean, τα οποία επιβραβεύουν τους σεφ και τα εστιατόρια των χωρών της Μεσογείου, τα οποία τιμούν την μεσογειακή γαστρονομική παράδοση και συνεισφέρουν στην ενίσχυση της σκηνής της περιοχής.

Στην τελετή απονομής που έλαβε χώρα στο ιστορικό ξενοδοχείο Hermitage παρευρέθηκαν προσωπικότητες από την κοινωνική ζωή του Μονακό όπως ο Πρίγκιπας Αλβέρτος και μεγάλα ονόματα της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής σεφ όπως ο Massimo Bottura, o Joan Roca, η Elena Arzak, η Clare Smyth κ.α., ενώ ειδικό βραβείο συνολικής προσφοράς έλαβε ο “βασιλιάς” της παγκόσμιας γαστρονομίας Alain Ducasse.

Το Pharaoh είναι το wine restaurant του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, του ταξιδιωτικού και γαστρονομικού δημοσιογράφου Φώτη Βαλλάτου, του βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά και του wine expert Πέρι Παναγιωτακόπουλου.

Με ειδικά βραβεία τιμήθηκαν επίσης από την Ελλάδα, τα εστιατόρια Delta και Ergon.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας