Τους κορυφαίους προορισμούς για συνταξιοδότηση το 2024 αποκάλυψε η International Living, παρουσιάζοντας τον Ετήσιο Παγκόσμιο Δείκτη Συνταξιοδότησης, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 7η θέση στη λίστα.

Όπως αναφέρει αποτελεί την «πιο ολοκληρωμένη και σε βάθος έρευνα του είδους της». Συγκεντρώνει τόσο δεδομένα ερευνών όσο και πραγματικές εμπειρίες από τους ανιχνευτές του για το πώς είναι πραγματικά η ζωή στο έδαφος στους προορισμούς που εξετάζει.

Αφού έλαβε όλες τις συμβουλές από τους συμβούλους της, εξετάζοντας το κόστος διαβίωσης και στέγασης, τη διαθεσιμότητα βίζας, το κλίμα και την υγειονομική περίθαλψη, η International Living ονόμασε την Κόστα Ρίκα ως το κορυφαίο μέρος για συνταξιοδότηση το 2024.

Μαζί με την Κόστα Ρίκα στα 10 καλύτερα μέρη για συνταξιοδότηση στη λίστα του 2024 βρίσκεται η Πορτογαλία στη Νο. 2 θέση, η οποία έχει εμφανιστεί σε αρκετούς «καλύτερους» προορισμούς συνταξιοδότησης τον τελευταίο καιρό χάρη στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, την προσβασιμότητα σε βίζες και τους ήπιους χειμώνες.

Μετά την Πορτογαλία βρίσκεται το Μεξικό στην τρίτη θέση χάρη στο σχετικά χαμηλό κόστος ζωής του και ο Παναμάς στο Νο. 4 για το κλίμα, την υγειονομική περίθαλψη και τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές. Η 5άδα συμπληρώνεται από την Ισπανία.

Στις υπόλοιπες θέσεις μέχρι τη δεκάδα πλασαρίστηκαν το Εκουαδόρ (6η θέση), η Ελλάδα (7η θέση), η Μαλαισία (8η θέση), η Γαλλία (9η θέση) και η Κολομβία (10η θέση)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας