Τέσσερα πεντάστερα νέα ξενοδοχεία, κάποια μάλιστα, υπό τη σκέπη διεθνών brands ετοιμάζονται να ανοίξουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ ήδη κάποια άνοιξαν μέσα στον Μάιο και τις προηγούμενες ημέρες του Ιουνίου.

Αυτό συμβαίνει την ώρα που ο τουρισμός φέτος, λίγες ημέρες μετά και την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις φορέων και σχετικών ερευνών να κινηθεί σε επίπεδα, ακόμα και άνω του 2019.

Ήδη, κατά όσα δηλώνει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος «παρατηρήθηκε, ήδη από την αρχή της σεζόν, πολύ καλή ροή από κρατήσεις για την Ελλάδα, από την αγορά της Αγγλίας τα Βαλκάνια αλλά και την Γαλλία, την ώρα που με χαμηλότερες ταχύτητες κινήθηκαν οι κρατήσεις από την Γερμανία την Πολωνία».

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των τουριστικών πακέτων που προσφέρουν τα ελληνικά ξενοδοχεία για το 2023, αυτές είναι αυξημένες κατά 10%, ποσοστά που καλύπτουν ίσα ίσα τον τιμάριθμο, όπως εξηγεί ο κ. Τάσιος, ενώ τονίζει ότι έχουν επιβαρυνθεί από το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων. Μάλιστα, για το λόγο αυτό ήδη οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ήδη επεξεργάζονται τρόπους εναλλακτικών μορφών ενέργειας για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα κόστη.

Σε κάθε περίπτωση, οι διεθνείς αλυσίδες επενδύουν στη χώρα μας, προσμένοντας ποιοτικό τουρισμό που θα αυξήσει τα κέρδή τους, ενώ οι επισκέπτες θα αποτελέσουν τους πιο κατάλληλους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό. «Όσο πιο διάσημα είναι τα ξενοδοχειακά brands, τόσο πιο δελεαστικά είναι τα τουριστικά πακέτα σε high end επισκέπτες που έρχονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας» αναφέρει ο Πρόεδρος της FedHatta Λύσανδρος Τσιλίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας