αγορές ακινήτων

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στις επενδύσεις από Ισραηλινούς στην Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αγοράζουν ξενοδοχεία, κτήρια μέχρι και ορόφους, ενδιαφέρον που ξεκίνησε την τελευταία διετία.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι ειδικά τους προηγούμενους μήνες ολοκληρώθηκαν και πρακτικά οι επενδύσεις που μέχρι πρότινος υπήρχαν στα χαρτιά, ενώ έντονη κινητικότητα  στις αγορές ακινήτων καταγράφεται στις οδούς Πτολεμαίων, Αντιγονιδών, Αμβροσίου, Οδυσσέως, Αφροδίτης και Αισώπου.

Κάποιοι εκ των αγοραστών, όπως λένε γνωστές της αγοράς επιλέγουν χώρους 200 τμ και τους χωρίζουν σε διαμερίσματα των 50 τμ, προκειμένου να τους νοικιάσουν, μετά την ανακαίνιση τους ως Airbnb, ενώ άλλοι αποκτούν ορόφους ολόκληρους στην ίδια πολυκατοικία με σκοπό να τους αξιοποιήσουν επίσης για βραχυχρόνια μίσθωση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, η κινητικότητα αυτή εδράζεται στην αντίληψη πως η ελληνική αγορά είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα προπύργια με χαμηλές αποτιμήσεις ακινήτων στην Ευρώπη. 

Επίσης οι επενδυτές αποβλέπουν κυρίως στην κεφαλαιοποίηση σημαντικών υπεραξιών στο μέλλον, εκτιμώντας ότι οι οικονομικές συνθήκες θα είναι καλύτερες και οι αξίες θα βρεθούν σε ανοδική πορεία.

Σημειώνεται ότι ενδεικτικά του ενδιαφέροντος είναι τα πυκνά δημοσιεύματα στον ισραηλινό Τύπο το τελευταίο διάστημα, που αναφέρουν τη Θεσσαλονίκη ως εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία στον τομέα της κτηματαγοράς. Αξίζει να σημειωθεί πως ίδιο μοντέλο ακολούθησαν ισραηλινά funds τα προηγούμενα χρόνια και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, με κορυφαίο παράδειγμα τη Βαρκελώνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας