Η Airbnb βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξαγοράς της Luxury Retreats, μιας υπηρεσίας στη λογική της Airbnb, που εστιάζει σε πολυτελή σπίτια, με το ποσό εξαγοράς να λέγεται ότι φτάνει τα 200 εκατ. δολ. Η πιθανή συμφωνία με την Luxury Retreats αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο Bloomberg, με τιμή κάτω των 300 εκατ. δολ.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, “η Airbnb, ενδιαφέρεται σε μεγάλο βαθμό για την εταιρεία (την Luxury Retreats), λόγω της εξαιρετικά ταλαντούχας ομάδας στελεχών της, με βαθιά εμπειρία στον τομέα της πολυτελούς διαμονής. Οι ικανότητές τους στο συγκεκριμένο τομέα είναι απαράμιλλες και ταιριάζουν στις δυνατότητες σε Airbnb”. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις πολυτελείες κατοικίες της πλατφόρμας περιλαμβάνονται μια βίλα που ανήκει στον Francis Ford-Coppola, στην Απουλία της Ιταλίας και μια που ανήκει στον Richard Branson, στο Necker Island, στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Η εξαγορά ταιριάζει επίσης στην Airbnb, από άποψη διαφοροποίησης της βάσης των χρηστών της, αλλά και των εσόδων της δημοφιλούς εταιρείας, ενδεχομένως πριν μια νέα δημόσια χρηματοδότηση. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περίπου 3 δισ. δολ. και το περασμένο καλοκαίρι αιτήθηκε συγκέντρωσης 850 εκατ. δολ., ύστερα από εκτίμηση της αξίας της στα 30 δισ. δολ.

Η Luxury Retreats, με βάση κοντά στο Μόντρεαλ του Καναδά, συγκέντρωσε 16 εκατ. δολ. σε χρηματοδότηση. Η εταιρεία αντιμετωπίζει έκρηξη ενδιαφέροντος για εύρεσης και ενοικίαση κατοικιών με το σύστημα της Airbnb, το οποίο έχει επηρεάσει ακόμη και τους luxury “παίκτες” της αγοράς.

Άλλες εταιρείες που μοιράζονται την ίδια αγορά είναι η OneFineStay, η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκ και η HomeAway, η οποία έχει το δικό της παραπλήσιο εμπορικό σημα, με την ονομασία Luxury Rentals. Η Luxury Retreats όμως διαφέρει από αυτές, λόγω του ενδελεχούς ελέγχου στις κατοικίες που διαθέτει -κάτι που συνάδει επίσης με το πως η Airbnb προσπαθεί να αναπτύξει την προσοχή της στην ποιότητα των υπηρεσιών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας