Οι Αμερικανοί είναι οι τουρίστες οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη σειρά της κατάταξης των επισκεπτών της Ρόδου με κρουαζιερόπλοια τη χρονιά που διανύουμε, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του λιμανιού.

Ειδικότερα από την καταγραφή των στοιχείων του γραφείου ασφαλείας, σε σύνολο 112.337 τουριστών οι Αμερικάνοι καταλαμβάνουν την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά, από τους Βρετανούς που ακολουθούν και τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στην τρίτη θέση.

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη πεντάδα των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων διαμορφώνεται ως εξής:
-Αμερικάνοι: 26.126 άτομα
– Βρετανοί: 19.355 άτομα
– Ισραηλινοί: 10.551 άτομα
– Γερμανοί: 8.548 άτομα
– Ισπανοί: 8.515 άτομα

Ενώ ακολουθούν οι Αυστραλοί 4.523 άτομα και οι Καναδοί 5.216 άτομα. Επίσης καταγράφηκαν και 2.750 Τούρκοι τουρίστες.

Σημειώνεται ότι τo 2016 επισκέφτηκαν την Ελλάδα 52% περισσότεροι Αμερικανοί, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυξημένες θα είναι οι αφίξεις και φέτος οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο με αντίστοιχη αύξηση των εσόδων.

Τα νούμερα αυτά βασίζονται κυρίως στις αεροπορικές αφίξεις καθώς λόγω της υψηλής ζήτησης από τις ΗΠΑ για ταξίδια στην Ελλάδα φέτος θα πραγματοποιούν πτήσεις προς την Αθήνα πέντε αεροπορικές εταιρείες, οι αμερικανικές Delta Airlines, American Airlines, United Airlines και Jet Blue και η αραβική Emirates. Μάλιστα η τελευταία θα συνδέει απευθείας την Αθήνα με τη Ν. Υόρκη με καθημερινά δρομολόγια, όλο τον χρόνο.

Επιπλέον, Delta, British Airways και Air France διατηρούν ενεργές και τις πτήσεις τους με ενδιάμεσους σταθμούς, όπως το Λονδίνο και το Παρίσι σε απευθείας ελληνικούς προορισμούς, όπως η Κως, η Ρόδος, η Μύκονος, η Σαντορίνη ή τα Χανιά.

Είναι γνωστό πως οι Αμερικανοί τουρίστες είναι πολύ σημαντικοί για τον ελληνικό τουρισμό – καθώς δαπανούν κατά μέσο όρο περισσότερο από τους Ευρωπαίους όταν επισκέπτονται την χώρα μας επειδή είναι υψηλού εισοδηματικού προφίλ

Μεγάλο ρόλο στην αύξηση του ενδιαφέροντος την τελευταία διετία των Αμερικανών τουριστών έπαιξε και η ισοτιμία Ευρώ-Δολαρίου προς όφελος του αμερικανικού νομίσματος. Η Ρόδος και τα νησιά μας είναι αποδεδειγμένα δημοφιλείς προορισμοί, και η επίσκεψή τους μέσω της κρουαζιέρας παραμένει ένα όνειρο για χιλιάδες Αμερικανούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας