ανάπτυξη

Μια όαση αναψυχής και περιπάτου δίπλα στη θάλασσα δημιουργείται στο παραλιακό μέτωπο μεταξύ των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας, μπροστά από το Κέντρο Αναψυχής Αξιωματικών Υπαξιωματικών (ΚΑΑΥ) στον Δήμο Θερμαϊκού. Το σημείο αυτό δεν ήταν προσβάσιμο λόγω της περίφραξης και των εγκαταστάσεων του ΚΑΑΥ ενώ η Αγία Τριάδα είχε αποκοπεί τελείως από την υπόλοιπη τουριστική ακτή του δήμου.

Τον περασμένο Νοέμβριο έγιναν έργα διάνοιξης και ανάπλασης στην εν λόγω περιοχή και συγκεκριμένα ξηλώθηκαν τα συρματοπλέγματα, ανακατασκευάστηκε ο δρόμος, τοποθετήθηκε χρωματιστό σταμπωτό δάπεδο, κατασκευάστηκαν οι υποδομές για τον νέο φωτισμό και διαμορφώθηκαν διάδρομοι περιπάτου, πρασίνου και χώρων αναψυχής με μοντέρνα υλικά.

Πριν από λίγες εβδομάδες ολοκληρώθηκαν και άλλες παρεμβάσεις, που ουσιαστικά ενοποιούν την πλαζ της Περαίας και των Νέων Επιβατών με εκείνη της Αγίας Τριάδας, ενώ στόχος του Δήμου Θερμαϊκού είναι η οργανωμένη αξιοποίηση της περιοχής. Ο δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης, επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι τα εγκαίνια του έργου θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας άριστης συνεργασίας με τον αρχηγό του Γ.Ε.Σ., αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Παράλληλα, έγινε σειρά άλλων έργων, που βοηθούν στην κατεύθυνση αυτή όπως η ένταξη σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μελέτης για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του οικισμού της Αγίας Τριάδας. Το έργο αφορά την παραλιακή ζώνη ανάμεσα στο “‘Ακτιον”, την πρώην δημοτική πλαζ, και τις “κατασκηνώσεις ΠΙΚΠΑ”, τα κτίρια δηλαδή που βρίσκονται στο ανατολικό και δυτικό άκρο του παραλιακού μετώπου αντίστοιχα.

Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια συνεχόμενη πορεία του πεζού και του ποδηλάτη, την κατασκευή οδού ήπιας κυκλοφορίας με μικτή χρήση (όπου οι ποδηλάτες έχουν προτεραιότητα σε σχέση με τα αυτοκίνητα, που θα κινούνται με μειωμένη ταχύτητα), τη δυνατότητα διέλευσης όλων των πολιτών και ιδιαίτερα εκείνων με αναπηρία, την οριοθέτηση χώρων στάσης πεζών με παγκάκια, τη δημιουργία σημείων φύτευσης και παρτεριών και τη δημιουργία χώρων στάθμευσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας