Η Barilla Hellas συνέχισε την σταθερά ανοδική πορεία της και το 2018, με αύξηση του κύκλου εργασιών που διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας και ανήλθε σε 73,6 εκατ. ευρώ από 72,0 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν οριακά κατά 1,6% και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 33,1 εκατ. ευρώ από 32,6 εκατ. ευρώ το 2017. Το μικτό περιθώριο κέρδους παρέμεινε σταθερό σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα επίπεδα του 45%.

Οι σταθερές πωλήσεις ζυμαρικών MISKO και Barilla επιβεβαίωσαν την διατήρηση της ηγετικής θέσης της Barilla Hellas στην Ελληνική αγορά. Παράλληλα, οι θετικές προοπτικές της Εταιρείας ενισχύονται μέσα από το λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων, όπως η Χρυσή Σειρά MISKO από μονοποικιλιακό σιτάρι και τα Barilla Legumes, ζυμαρικά από αλεύρι ρεβιθιού και κόκκινης φακής.

Επιπλέον, πολύ θετικές διαγράφονται και οι προοπτικές για τα προϊόντα bakery, που εμπορεύεται η Barilla Hellas, με τη σειρά GranCereale και τη σειρά Wasa να κατακτούν όλο και περισσότερους καταναλωτές, σε ένα κλάδο ο οποίος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα έντονο ανταγωνισμό.

Γιώργος Σπηλιόπουλος, CEO Barilla Hellas

Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας ανέφερε: «Η συνέπεια και η συνέχεια που χαρακτηρίζει την επενδυτική μας παρουσία τα τελευταία 25 χρόνια, υπογραμμίζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη συνεισφορά προστιθέμενης αξίας στην Ελληνική οικονομία. Για μας, η ανάπτυξη αποτελεί αποτέλεσμα της εργασίας μας και αντλεί έμπνευση από την επιθυμία μας για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Προχωράμε με προσήλωση, σταθερότητα και τόλμη στην ανάπτυξη ποιοτικών αλλά και καινοτόμων προϊόντων, τα οποία επισφραγίζουν την μακροχρόνια και ειλικρινή σχέση μας με το καταναλωτικό κοινό και μας δίνουν την δυνατότητα να ανταποκριθούμε επιτυχώς στις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες, που αναπτύσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας