ανθισμένες ροδακινιές

Οι Ανθισμένες Ροδακινιές της Βέροιας, είναι ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο που κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού ενώ θεωρείται εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας.

Το διάστημα από τις αρχές μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές.

  • Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές

Στα πλαίσια ανάδειξής και βιωματικής εμπειρίας του φαινομένου, ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας διοργανώνει και φέτος σειρά από δράσεις όπως είναι η «Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:30 με σημείο συνάντησης το πάρκο Ελιάς.

Η ποδηλατάδα θα ξεκινήσει για τις ανθισμένες ροδακινιές, θα κατηφορίσει προς τον οικισμό της Μέσης, θα πάρει το δρόμο για Κουλούρα και θα συνεχίσει προς το χωριό Άμμος, όπου θα κάνει στάση για νερό και κολατσιό προτού πάρει τον δρόμο επιστροφής στην Βέροια.

Η Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές είναι μια εύκολη διαδρομή σε άσφαλτο που απευθύνεται σε όλους, συνολικής διαδρομής 17km., με υψομετρική διαφορά: 120m.

  • Διαγωνισμός φωτογραφίας

Ακόμα μια δράση είναι ο διαγωνισμός φωτογραφίας που διοργανώνει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές, με την υποστήριξη φέτος της FUJIFILM!

Σκοπός του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι ο φακός του κάθε διαγωνιζόμενου να αποτυπώσει τη στιγμή που οι ανθισμένες ροδακινιές έχουν την τιμητική τους.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι λάτρεις της φωτογραφίας (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) ανεξαρτήτως ηλικίας.

  • Αναδρομική Έκθεση Φωτογραφίας – Bazaar

Από τις 15 έως τις 26 Μαρτίου 2019 ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας και η Γκαλερί Papatzikou, παρουσιάζουν έκθεση φωτογραφίας με διακρίσεις από τους διαγωνισμούς φωτογραφίας των προηγούμενων ετών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης Εκτός Χάρτη» θα γίνουν την Παρασκευή 15 Μαρτίου, ώρα 20:00, «- Ελ. Βενιζέλου 43, Βέροια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ροδακινιά, στις παραδόσεις της Ανατολής, θεωρείται «Το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου» που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά. Τα άνθη της ροδακινιάς, συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα, ενώ έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Van Gogh.

Η φωτογραφία είναι της Δέσποινας Μιχαηλίδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας