Κοινό σεμινάριο παρουσίασης της Ελλάδος, της Ιταλίας και της Ισπανίας ως τουριστικών προορισμών πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ιαπωνίας (SATA). Η διοργάνωση της δράσης έγινε από την αεροπορική εταιρεία Qatar Airways.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αποφασίστηκε σε συνάντησή του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Τόκυο με την Qatar και η οποία θα ακολουθηθεί από δεύτερο σεμινάριο αποκλειστικά για την Ελλάδα, πιθανότατα το Σεπτέμβριο.

Η Qatar ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την προσέλκυση ταξιδιωτών στην Ελλάδα. Ήδη έχει διαθέτει σύνδεση Ντόχα – Αθήνα σε καθημερινή βάση για όλο το έτος, σύνδεση Ντόχα – Μύκονο 3 μέρες την εβδομάδα και σύνδεση Ντόχα – Σαντορίνη 3 μέρες την εβδομάδα, ενώ σχεδιάζει προσεχώς και το άνοιγμα γραμμής Ντόχα – Θεσσαλονίκη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν 61 στελέχη από 29 από τα σημαντικότερα ταξιδιωτικά γραφεία της Ιαπωνίας. Η συμμετοχή πολυάριθμων στελεχών από την κάθε επιχείρηση είναι ενδεικτική του σημαντικού ενδιαφέροντος που υπάρχει.

Η Qatar Airways για Ιταλία διαθέτει πτήσεις για Ρώμη και Μιλάνο, ενώ για την Ισπανία διαθέτει πτήσεις για Μαδρίτη, Βαρκελώνη και Μάλαγα.

Στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής παρουσιάστηκαν οι προορισμοί της Αθήνας, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Πελοποννήσου, της Θεσσαλονίκης και της Κρήτη.

Σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Τόκυο η εντύπωση που δημιουργήθηκε από τις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με συμμετέχοντες είναι ότι υπάρχει αξιόλογο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και ότι σε αυτό συνέβαλε και η παρουσίαση του Γραφείου. Ωστόσο όπως επισημαίνει για να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα, απαιτείται να δοθεί συνέχεια και κυρίως να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη πολιτική για την προσέλκυση Ιαπώνων τουριστών.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας