Σαρανταοκτάωρη απεργία την 5η και 7η Ιουλίου εξήγγειλε η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας καθώς, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, θεσμικά αιτήματα έχουν παραμείνει ανεπίλυτα.

Η Ένωση, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις της, εξήγγειλε ακόμη τρεις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες την 25η, 26η και 27η Ιουλίου 2017, ζητώντας άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΗΜΑΕΚ: “Η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας, συνεχίζει για δεύτερο μήνα και κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης την 26η Μαΐου 2017.

Παρά την συνάντηση του Διοικητή της Υ.Π.Α. με το Δ.Σ. της Ένωσης στις 29/5/2017 και τις προφορικές δεσμεύσεις σε σειρά θεσμικών αιτημάτων που αφορούν τους Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας, μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία εξέλιξη και ενημέρωση.

Επιπροσθέτως, δηλώνουμε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από την Ένωση o διαχωρισμός του ενιαίου Εθνικού Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας —εξέλιξη που αντιβαίνει και στο νόμο 4427/2016 που ψηφίστηκε πρόσφατα. Η δικαιολογία ότι η σημερινή λειτουργία του ΦΠΥΑΝ «φαίνεται να οδηγεί στην απώλεια των Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού των Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας», δηλώνει είτε άγνοια νόμων και ευρωπαϊκών κανονισμών, είτε σκοπιμότητα. Πέρα από τα κρίσιμα Εθνικά θέματα που Εγείρει μια τέτοια εξέλιξη, μεσούσης της θερινής περιόδου, είναι το χειρότερο σενάριο για τον τουρισμό στην Ελλάδα.

Για τους λόγους αυτούς, προκηρύσσουμε:

  • μία 48ωρη απεργία την 6η & 7η Ιουλίου 2017 και
  • τρεις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες την 25η, 26η και 27η Ιουλίου 2017 και ζητούμε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη.

Αναγνωρίζοντας το δράμα των συνανθρώπων μας στο χτυπημένο από τον σεισμό νησί της Μυτιλήνης και με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καλούμε τα μέλη της ΕΝΗΜΑΕΚ στα αεροδρόμια Μυτιλήνης και Χίου να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας κατά τη διάρκεια της απεργίας”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας