Στα πλαίσια της συνεργασίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – γραφεία Ηπείρου – με το πρόγραμμα KOUZINA 2017 το οποίο υπογράφεται από τη chef Ντίνα Νικολάου και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, τα μέλη της Λέσχης βρέθηκαν στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, όπου πραγματοποίησαν την πρωτοβουλία: «Από την Πίνδο στο Βουνό του Αριστοτέλη».

Εκεί, βάση του προγραμματισμού έγινε επίδειξη παρασκευή της φημισμένης Ηπειρώτικης γαλατόπιτας, χρησιμοποιώντας ντόπιο γίδινο γάλα από τα βοσκοτόπια του Αριστοτελικού Βουνού, από τα μέλη της Λέσχης Βρεττός Αθανάσιος και Γεωργογιάννη Ευαγγελία.

Επίσης μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Δρυάδες» παρουσίασαν τη μικρασιάτικη γαλατόπιτα, φτιαγμένη από το ίδιο γάλα και αγνά υλικά.

Η δράση KOUZINA 2017 υποστηρίχθηκε από την αρχή της και τελεί υπό το συντονισμό του υπευθύνου των γραφείων Ηπείρου κυρίου Αναστάσιου Τόλη, ο οποίος έχει αφιερωθεί στην προώθηση της γαστρονομίας του τόπου του με στοχευόμενες πάντα εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα με σεβασμό στις παραδόσεις μας μέσα από το πρίσμα του αρχιμάγειρα.

Δεν έλλειπε φυσικά η Λέσχη Αρχιμαγείρων Μακεδονίας Θράκης «Ο Μέγας Αλέξανδρος» με εκπρόσωπο το μέλος του ΔΣ κύριο Τριανταφυλλόπουλο Γιώργο.

Με φόντο τα αρχαία Στάγειρα, η εκδήλωση αυτή εντυπωσίασε για την ποιότητα και το περιεχόμενό της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας