Αποσύρει τα πλαστικά καλαμάκια η Marriott

«Φρένο» στα πλαστικά καλαμάκια βάζει και η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα παγκοσμίως η Marriott, ακολουθώντας το οικολογικό παράδειγμα άλλων εταιρειών.

Συγκεκριμένα η Marriott International, σχεδιάζει να αποσύρει τα πλαστικά καλαμάκια και τους αναδευτήρες από τα 6.500 ξενοδοχεία και θέρετρά της σε όλο τον κόσμο έως τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, όπως δημοσιεύει το Reuters.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση η Marriotι θα καταργήσει 1 δισ. καλαμάκια και περίπου 250 εκ. αναδευτήρες τον χρόνο, ανακοίνωσε ότι θα καταφύγει σε εναλλακτικές λύσεις, προσφέροντας για παράδειγμα χάρτινα καλαμάκια εφόσον το ζητούν οι πελάτες της.

«Το να αποσύρουμε τα πλαστικά καλαμάκια είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους με τον οποίο οι πελάτες μας μπορούν να συνεισφέρουν στη μείωση των πλαστικών όταν διαμένουν σε εμάς – κάτι για το οποίο ανησυχούν ολοένα και περισσότερο και ήδη κάνουν στα σπίτια τους», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Άρνε Σόρενσον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marriott International.

Το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον εκτίμησε στην παγκόσμια εκστρατεία Καθαρές Θάλασσες που ξεκίνησε πέρυσι ότι περίπου 8 εκ. τόνοι πλαστικού καταλήγουν στον ωκεανό κάθε χρόνο, καταστρέφοντας το θαλάσσιο οικοσύστημα. Αν και τα πλαστικά καλαμάκια αντιπροσωπεύουν ένα σχετικά μικρό ποσοστό της συνολικής ποσότητας του πλαστικού, είναι δύσκολο να ανακυκλωθούν και συχνά καταλήγουν σε χωματερές όπου αποσυντίθενται με πολύ βραδύτερο ρυθμό απ’ ό,τι τα αντίστοιχα χάρτινα.

Η Marriott προστίθεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό εταιρειών φιλοξενίας που έχουν πει ότι θα απομακρύνουν τα πλαστικά καλαμάκια μίας χρήσης.

Η Hilton Worldwide Holdings Inc δήλωσε το Μάιο ότι σχεδιάζει να αφαιρέσει πλαστικά καλαμάκια από 650 από τις ιδιότητές της μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η Hyatt Hotels Corp δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαλείψει τα πλαστικά καλαμάκια και τους αναδευτήρες, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο, ενώ θα είναι διαθέσιμα μόνο κατόπιν αιτήματος.

Η αλυσίδα καφέ Starbucks Corp δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σχεδιάζει να καταργήσει σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια παγκοσμίως μέχρι το 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας