Το 15% των ανθρώπων σχεδιάζει να κάνει περισσότερες διακοπές το 2024, αποκαλύπτει νέα έρευνα της Barclays μετά από έναν ισχυρό μήνα κρατήσεων.

Εν τω μεταξύ, ένας στους 10 (11%) έκανε αποταμιεύσεις για να αντέξει οικονομικά μεγαλύτερες διακοπές φέτος και το 10% θα επωφεληθεί από προσφορές κατά την περίοδο των εκπτώσεων του Ιανουαρίου.

 

Οι διακοπές στην παραλία (44%), οι διακοπές στην πόλη (37%) και οι διακοπές περιπέτειας (12%) είναι οι πιο δημοφιλείς τύποι αποδράσεων, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο (47%), η Ισπανία (24%) και η Ελλάδα (12%) ) είναι οι κορυφαίοι προορισμοί.

Τα στοιχεία δαπανών καταναλωτικών καρτών Barclays για τον Δεκέμβριο δείχνουν έναν ακόμη θετικό μήνα για τον ταξιδιωτικό τομέα, με τις δαπάνες για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να αυξάνονται κατά 12,8% και τις αεροπορικές εταιρείες να αυξάνονται κατά 20,2%.

Και οι δύο σημείωσαν ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη από τον Νοέμβριο (14% και 9,2% αντίστοιχα), καθώς οι ταξιδιώτες έκλεισαν αποδράσεις για το 2024, σύμφωνα με τη μελέτη που έδειξε ότι η συνολική δαπάνη για ταξίδια αυξήθηκε κατά 14,1%, με τις συναλλαγές να αυξάνονται κατά 13,7% σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Η ψυχαγωγία και τα ταξίδια ευδοκίμησαν καθώς οι καταναλωτές έκαναν κράτηση για εμπειρίες και αποδράσεις για το 2024, σύμφωνα με την Barclays.

Οι συνεχιζόμενες αυξήσεις στις δαπάνες για ταξίδια ξεπέρασαν για άλλη μια φορά άλλους τομείς, με τη συνολική δαπάνη για κάρτες να αυξάνεται μόλις 2,3% από έτος σε έτος τον Δεκέμβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας