Big Deals

Big Deals. Οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εξαγορές και συμφωνίες των τελευταίων μηνών στην Ελλάδα. Οι 7 μεγάλες ξενοδοχειακές εξαγορές και συμφωνίες έγιναν γνωστές κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022.

 

Σύμφωνα με στοιχεία της GBR Consulting στο τριμηνιαίο της newsletter, Greek Hospitality Industry, αναφέρει τις 7 μεγάλες ξενοδοχειακές εξαγορές που έγιναν γνωστές κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Elatos Resort & Health Club

Τον Οκτώβριο του 2022 ανακοινώθηκε ότι το τετράστερο Elatos Resort & Health Club πουλήθηκε από την Elatos Investment Ltd, συμφερόντων της εταιρείας Eletson των οικογενειών Kertsikov, Χατζηελευθεριάδη και Καραστάμη, στον Αθανάσιο Λασκαρίδη, τον βασικό μέτοχο του ομίλου ΛΑΜΨΑ. Το Elatos Resort διαθέτει 40 ξύλινα σαλέ στον Επτάλοφο βορειοδυτικά του Παρνασσού, σε απόσταση 35 λεπτών από το Χιονοδρομικό Κέντρο Κελάρια και την Αράχωβα. Το ξενοδοχείο θα μετατραπεί σε πολυτελές resort, με έμφαση στην ευεξία, στοχεύοντας σε επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, και αναμένεται να ανοίξει και πάλι το 2024.

Apanema Resort στη Μύκονο

Τον ίδιο μήνα, η Intrakat ανακοίνωσε την απόκτηση του Apanema Resort στη Μύκονο έναντι 10,6 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο βρίσκεται 900 μέτρα από τη Χώρα Μυκόνου, διαθέτει προς το παρόν 17 ευρύχωρα δωμάτια, όμως θα ανακαινιστεί πλήρως και θα ανοίξει εκ νέου ως πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο. Η Intrakat διαθέτει, επίσης, στο χαρτοφυλάκιο μπουτίκ ξενοδοχείων της τα Branco Mykonos, Met34 και Milos hotel στην Αθήνα. Επιπλέον, στην Άνω Μερά Μυκόνου, αναπτύσσει συγκρότημα κατοικιών με συνολικά διακόσιες κλίνες.

Sani/Ikos και GIC

Ο όμιλος Sani/Ikos και ο παγκόσμιος θεσμικός επενδυτής GIC, ανακοίνωσαν τον Σεπτέμβριο του 2022 ότι υπέγραψαν στρατηγική συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας ο GIC θα γίνει ο βασικός μέτοχος. Η συναλλαγή αποτιμά την αξία του Sani/Ikos Group σε 2,3 δισ. ευρώ, αναμένεται να κλείσει μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2022 και υπόκειται σε συνήθη ρυθμιστική έγκριση. Από τη σύστασή της το 2015, η Sani/Ikos Group έχει επεκτείνει τη βάση και την κλίμακα του ενεργητικού της κατά τέσσερα, με την υποστήριξη επενδυτών blue-chip, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management L.P., κεφαλαίων που διαχειρίζονται οι Goldman Sachs Asset Management, Moonstone, Florac και Hermes GPE, που θα πουλήσουν τα μερίδιά τους στην GIC στο πλαίσιο της συναλλαγής. Ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης και ο κ. Mathieu Guillemin θα συνεχίσουν να διοικούν τη SIG ως διευθύνοντες σύμβουλοι και Managing Partners, ενώ ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης θα γίνει επίτιμος πρόεδρος του ομίλου. Και οι τρεις παραμένουν σημαντικοί μέτοχοι.

Ghotels και Goldman Sachs

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ της οικογένειας Γρηγοριάδη και της Διοίκησης Ακινήτων της Goldman Sachs για την αγορά τριών ξενοδοχείων του ομίλου Ghotel στη Χαλκιδική. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται κοντά στην Καλλιθέα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, σε οικόπεδο 142 στρεμμάτων, και περιλαμβάνουν το τετράστερο Pallini Beach 485 δωματίων και μπάνγκαλοου, το τετράστερο Athos Palace Hotel 413 δωματίων και το πεντάστερο Theophano Imperial Palace 151 δωματίων. Άλλα ξενοδοχεία του ομίλου Ghotels είναι το πεντάστσερο Simandro Beach 367 δωματίων, το τριάστερο Macedonian Sun 147 δωματίων, τα οποία βρίσκονται στη Χαλκιδική, καθώς και το τριάστερο Panormo Beach στο Ρέθυμνο (43 δωμάτια).

Sheraton της Ρόδου

Τον Αύγουστο του 2022 ανακοινώθηκε ότι το πεντάστερο Sheraton της Ρόδου, 401 δωματίων, πωλήθηκε από τη ΛΑΜΨΑ στην Azora European Hotel & Lodging F.C.R. έναντι 43,8 εκατ. ευρώ ή 109.000 ευρώ ανά δωμάτιο. Πρόκειται για το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα για την Azora, η οποία έχει έδρα στη Μαδρίτη.

Grande Mare Hotel

Τον Ιούνιο, το ξενοδοχείο Grande Mare Hotel στις Μπενίτσες της Κέρκυρας πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 5,89 εκατ. ευρώ.

Μήτσης και Happy Holidays SA

Τέλος, στα τέλη Οκτωβρίου, ο όμιλος ξενοδοχείων Μήτση ανακοίνωσε 20ετή συνεργασία management με τη Happy Holidays SA για ένα νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Σάρτη Χαλκιδικής. Το resort αποτελείται από πεντάστερο μπουτίκ ξενοδοχείο με 52 δωμάτια, συνεδριακό κέντρο και κέντρο ευεξίας, πεντάστερο ξενοδοχείο με 98 σουίτες, θαλασσοθεραπεία, F&B, καταστήματα και καταφύγιο τουριστικών σκαφών χωρητικότητας 20 θέσεων. Ο όμιλος Μήτση θα συμβάλλει στη φάση προσχεδιασμού του πρότζεκτ, η οποία θα περιλαμβάνει τον καθορισμό της φιλοσοφίας του brand, το business planning, το performance management και τις προτάσεις για λειτουργίες τεχνικού, σχεδιαστικού και κατασκευαστικού επιπέδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας